Erkekler söylemekten çekiniyor

Türk erkeklerinin en çok konuşmaktan kaçındığı konulardan biri kuşkusuz erken boşalma ve sertleşme sorunu gibi cinsel problemler olarak karşımıza çıkıyor. Türk Androloji Derneği tarafından yapılan çarpıcı bir araştırma Türkiye’de her 5 erkekten 1’inin erken boşalma sorunu yaşadığını ancak bu sorunu yaşayan 10 erkekten sadece 1’inin doktora başvurduğunu ortaya koyuyor.

Türk Androloji Derneği, erken boşalma sorunu hakkında kamuoyunda farkındalık yaratmayı hedefledikleri bir kampanya başlattı. “Bazen Doğru Süre Bir Dakikadan Daha Fazlasıdır” sloganıyla hayata geçirilen bu kampanyanın hedefi, sık rastlanan medikal bir sorun olan erken boşalmanın bir çözümü olduğu ve bu çözüme ulaşmak için doktora başvurulması gerektiği konusunda çiftleri bilgilendirmek.Türk Androloji Derneği tarafından açıklanan, ülke çapında 2.593 çift kapsamında yürütülen tıbbi araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’de her 5 erkekten 1’i erken boşalma sorunu yaşıyor.

“ŞİDDETLİ GEÇİMSİZLİK” BOŞANMALARININ ALTINDA
ERKEN BOŞALMA OLABİLİR
Sohbet şeklinde gerçekleştirilen basın toplantısına katılan Türk Androloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Selahittin Çayan erken boşalmanın nedenlerini şöyle sıraladı:

– Genel sağlık problemleri
– Şişmanlık
– Prostat iltihabı
– Tiroid hormon artışı
– Duygusal problemler
– Travmatik cinsel deneyim