Elinde belgeyle konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında “Dehşet verici bir belge açıklayacağım arkadaşlar. Yolsuzluğun boyutu o kadar büyük ki… Bu ülke sömürülmeye layık bir ülke mi? Yazık günah değil mi? ” dedi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Biz her yerde doğruları savunduk. Anayasa görüşmelerine de oturduk. Dedik ki Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş bir anayasaya ihtiyacı vardır. Demokratik bir anayasaya ihtiyacı vardır. Örgütlü toplumu ayağa kaldıran bir anayasa ihtiyaç vardır. Oturduk, maddelerden birisi HSYK’ydı. Üç arkadaşımız görev yaptı. Bakın şu HSYK ile ilgili anayasa uzlaşma komisyonunun metni. Hakimler Yüksek Kurulu, savcılar Yüksek kurulu oluşturuluyor. Yeşiller dört partinin uzlaştığı metindir. Kırmızı, sadece ve sadece iki parti tereddütlerini ifade ediyor. Biz dedik ki, 60 maddede uzlaşma sağlandı, çekin başkanlık teklifini. Hayır dediler biz başkanlık teklifini çekmiyoruz. Biz savunduk onlar ortadan kaldırdılar. Olay gündeme gelince, sayın cumhurbaşkanı teklifin anayasaya aykırı olduğunu herhalde görmüştür. Görmemek mümkün değil çünkü.

HALA ‘DELİLİ VAR MI’ DİYOR

Merak ettiğim bir şey daha var. Olay bu kadar açıkken, hala bakanlar çıkıp ‘bunun delili yoktur’ diyorlar. Sağlık Bakanı gitmiş, Trakya Birlik’in mali genel kurulunda konuşuyor. ‘Delili var mı?’ diyor. Birisi var var demiş, kutu kutu demiş. Hala delili var mı diyor yahu. Başbakanın konuşmaları var, oğlunun konuşmaları var, genel müdürlerin konuşmaları var, milyon dolarları var, haram parayla umre var, 700 bin liralık saat var, yahu gözünüz doymadı mı daha? Ne olacak?

‘SEN KİME SECDE EDİYORSUN’

İş öyle bir noktaya geldi ki, gerçekten oturup kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Bu ülke bu hale nasıl geldi diye. Din iman edebiyatıyla bu hale nasıl geldi diye. Bunların bir milletvekili var kalktı bir laf etti. Allah’ın bütün vasıflarını Tayyip Erdoğan üzerine almış diye. Milletvekili bakın. Yahu arkadaş sen nasıl ibadet ediyorsun, kime secde ediyorsun, din anlayışın ne ben anlamıyorum. Sözde bunu söyleyerek yolsuzlukların üstünü kapatacak. Yahu sen kul hakkı yemenin en büyük günah olduğunu nasıl bilmezsin.

Bunlar biliyorsunuz bir de peygambere nüfus cüzdanı çıkarmışlardı. Söylerken utanıyorum ama, altında da Ak Parti yazıyor. Batsın sizin aklığınız.