Nazım Hikmeti heykeli açıldı

Dünyaca ünlü şair Nâzım Hikmet’in 112. doğum günü nedeniyle Beşiktaş Belediyesi ve Nâzım Hikmet Vakfı şairin anısını yaşatacak bir anıt heykelin açılışını yaptı. Ünlü heykeltıraş Mehmet Aksoy’un tasarımı olan heykel “İki Kıtaya Nâzım Hikmet Köprüsü” 15 Ocak günü saat 13.00’da Akatlar’daki Sanatçılar Parkı’nda açıldı. Anıtın açılışını, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın yanı sıra, şairin yakın dostu ünlü romancı Yaşar Kemal, Rutkay Aziz ve Tarık Akan gibi önemli isimler birlikte yaptı.

Sanatçı Mehmet Aksoy; Nâzım Hikmet Anıtı’nı, Asya ve Avrupa’yı birleştiren bir kültür köprüsü olarak tasarlıyor. Anıtta yer alan Nâzım Hikmet’in başındaki boşluk İstanbul, İstanbul Boğazı ile tamamlanıyor ve Nâzım Hikmet İstanbul’la bütünleşiyor.

Aynı günün akşamında Nâzım Hikmet’in doğum günü anısına yapılan etkinlikler saat 19.00’da Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde (MKM) düzenlenecek film gösterimi, müzik ve şiir dinletileri ile devam edecek. Gece, Nâzım Hikmet Anıtı’nın yapılış sürecini konu alan ve müzikleri Aysun Kahraman’a ait “Nâzimem” adlı kısa belgeselle başlayacak.

Etkinlik, Tilbe Saran ve Altan Erkekli’nin Nâzım Hikmet eserlerini seslendireceği şiir dinletisi ile sürecek. Gece Çellistanbul, Güvenç Dağüstün, Dilek Türkan, Derya Türkan ve Hakan Toker gibi önemli grup ve müzisyenlerin müzik dinletileri ile sona erecek.

Program şöyle:

15 Ocak 2014, Çarşamba
13.00 Nâzım Hikmet Anıtı Açılışı
Sanatçılar Parkı – Akatlar

19.00 Kokteyl ve Gösteri
Mustafa Kemal Merkezi (MKM), Akatlar
Film Gösterimi: Nâzimem
Şiir Dinletisi: Tilbe Saran, Altan Erkekli

Müzik Dinletisi:
· Çellistanbul (Çağ Erçağ, Melih Kara, Erman İmayhan, Murat Berk)
· Dilek Türkan, Güvenç Dağüstün, Derya Türkan, Hakan Toker

One comment
  1. Nazım heykelin açılışında gözlerim kiliçdaroğlunu ve CHP lileri aradı!..

Comments are closed.