Maymunlar için boykot!

Maymunlara eziyet ediliyor düşüncesiyle bir grup hayvansever Beşiktaşta protesto gösterisi yaptı. Hayvan özgürlüğü aktivistleri, maymunları doğal ortamlarından koparıp deney laboratuvarlarına taşıdığı için Air France – KLM’nin Beşiktaş’taki Genel Müdürlüğü’nün önünde dün maymun maskeleri ile boykot çağrısı yaptı.
Dünyada Gateway to Hell ismiyle sürdürülen dirikesim karşıtı kampanyayı Cehenneme Giden Yol olarak Türkiye’ye taşıyan eylemciler diğer şirketlerin aksine maymunları deney laboratuvarlarına taşımaya devam ettiği için havayolu şirketleri Air France-KLM’nin ana hedefleri olduğunu söylüyor.
Yüzlerinde maymun maskeleriyle, genel müdürlüğün kapısına dayanan aktivistler, içinde insan olan bir kafesi Air France-KLM ofisine göndermek istedi. Direnişin Ritimleri ile beraber davul ritimleri, sloganlar ve duvar yazıları ile genel merkezin girişinin bir süre kapatıldığı eylem sırasında güvenlik görevlileri ile eylemciler arasında küçük bir arbede yaşandı.
“Hayvan Deneyi Cinayettir’’, “Katiller İçeride, Hayvan Zulmü Her Yerde’’ gibi sloganlar atan grup, boykot kampanyasını büyüteceklerini belirterek eylemi sonlandırdı.