Kara mizah oyunu

Kara mizah örnekleri Akatlarda seyircisi ile buluşuyor. Acıklı bir güldürü yeni sezonda Akatlar’da seyircisini ağırladı. Terzinin Türküsü adlı oyun, Melih Cevdet Anday Sahnesi’ndeydi.
Günümüz ailesindeki kuşak çatışmalarını ele alan tiyatro oyunu akatlarda tiyatroseverleri ağırladı. Yeni yılın ilk aylarında farklı konusuyla ve uslübüyle, tiyatroseverlerin yeniden karşısına çıkacağı düşünülen müzikli oyunlardan biri olan “Terzinin Türküsü” ile ilgili bazı detaylar şöyleydi:
“Günümüz ailesindeki kuşak çatışmalarını, uyum problemlerini, bazen komik, bazen ironik, bazen hüzünlü bir şekilde ele alan Terzinin Türküsü, tiyatroseverlerle buluşuyor. Terzinin Türküsü oyunu, bir terzinin zamana uyum sağlayamaması sonucu, ailesi ve kendi içindeki huzursuzluklarını anlatan, içinde 8 tane türkünün canlı orkestra ile söyleneceği, acıklı güldürü türünde bir oyundur. Terzi şirin, mesleğine sadık, tersine ailesi de bu durumdan şikayetcidir. Bu aile içinde mutsuzluklara yol açar, oğlunu terzi yapmak ister ama, oğlu popçu olmak istemektedir. Terzi şirinin türküleri ile, oğlunun müzik anlayışı, karısı ve baldızının giyim kuşam anlayışları ve yaşam biçimlerinin farklılığı oyunun ana eksen çatışmasıdır.”
Tiyatro 3023’ün sahnelediği “Terzinin Türküsü” adlı oyun, aralık ayının ikinci yarısında Beşiktaşlı ve İstanbullu tiyatroseverlerle buluştu.