Gençlerbirliği 1 BJK 0

Spor Toto Süper Ligde Kara Kartal Gençlerbirliği ile karsilasti. Siyah beyazlı ekibin konuk olduğu deplasmanda geçen maçta Kara Kartal galibiyet sevinci yaşayamadı. 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile geçen maçta on yedinci hafta geride kaldı.
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında karşılaştığı Gençlerbirliği’ne 1-0 mağlup oldu.
Mücadelenin başlama vuruşunu siyah-beyazlılar yaptı. Oyunun ilk dakikaları orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Sakatlanan Ersan Gülüm, yerini 13. dakikada Julien Escude’ye bıraktı. Takım maçın ilk 15 dakikalık diliminde savunmasında çok oyuncuyla bekleyen rakibi karşısında hücumda istediği ritmi yakalayamadı ve pozisyon üretemedi. 21. dakikada Gosso’nun ara pasında topla buluşan Zec, ceza sahası girişinde şutunu çekti ve top ağlarla buluştu(1-0). 30. dakikada sol kanat aut çizgisinde rakibinden sıyrılan Uğur Boral, ceza sahasına topu ortaladı. Kalecinin üstünden geçen topa Hugo Almeida zor pozisyonda kafayla vurdu ama top kaleye gitmedi. Geriye düşen takımın hücumda çok oyuncuyla gol araması nedeniyle kırmızı-siyahlı ekip hızlı hücum fırsatları buldu. Devrenin son bölümünde atak bir görüntü çizen ekip, aradığı golü bir türlü bulamadı ve soyunma odasına 1-0 geride gitti.

İkinci yarının hemen başında Gençlerbirliği mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. 47. dakikada gelişen atakta sol kanattan ceza sahasına giren Zec, kale sahasına topu gönderdi. Tolga’nın dokunamadığı topa boş kale önünde düzgün vuramayan Stancu mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. Topla daha çok oynayan siyah-beyazlılar, rakip yarı alanda boş alan bulmakta zorlandı. İlerleyen bölümde oyun tempo kazandı. 57. dakikada Olcay Şahan’ın serbest vuruştan attığı golü Özgür Yankaya, düdükten önce vuruş yapıldığı için geçerli saymadı ve Olcay’a sarı kart gösterdi. 72. dakikada Uğur Boral’ın ceza sahasına ortaladığı topa Mustafa Pektemek yükselerek kafa vuruşunu yaptı, top kale üstünden dışarı çıktı. Savunma disiplinini elden bırakmayan ev sahibi takım, hızlı hücumlarla skor üretmeye çalıştı. Maçın son bölümünde tamamen yarı sahasına gömülen rakibi karşısında uzun toplarla etkili olmaya çalışan takım, aradığı golü bir türlü bulamadı ve sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.