Üzgünüm Leyla!..

Deniz Akkaya ile Murat Şenol, bu sezon Kayra Şenocak’ın yazdığı ‘Üzgünüm Leyla’ adlı oyunla yeniden birlikte seyirci karşısına çıkacak. Oyunu duayen sanatçı Göksel Kortay yönetti.

Yepyeni oyunlar Beşiktaş’ta tiyatroseverleri bekliyor. Kara mizah örneklerinden çeşitli türlerde oyunların çeşnisiyle sanatseverleri ağırlayan Akatlar Kültür Merkezi’nde farklı oyunlar perde diyor. Sürpriz bir tiyatronun çatısı altında seyirciyle buluşacak olan oyunu Göksel Kortay yönetiyor. Oyun, evli bir çiftin hikâyesi üzerinden, “Aşk mı para mı?” sorusunu gündeme getiriyor. Günümüzde aşkı ağlanacak hale getirdiğimiz ortada! Tamamen ‘duygusal’ hesaplar ve oyun içinde oyunlarla dolu ‘Üzgünüm Leyla’, sezonda ağlanacak halimizle gülerek yüzleşmemizi sağlayacak bir rota olarak tanıtılıyor. Oyun ile ilgili detaylar şöyle sıralanıyor:
“1 milyon liralık bir hayat sigortası için en fazla ne yapardınız? Mesela ölmemiş kocanızı ölmüş gibi göstererek sigorta şirketini dolandırmaya kalkar mıydınız? Ve üstelik bu duruma rüşvet teklif edip aileavukatınızı da dâhil ettiğinizi düşünün, herkes kocanızı öldü zannediyor… Okadar ki kocanızın sekreteri öldüğünü zannettiği için kocanızla ilişkisiniitiraf ediyor… Ve bu oyun hepten çıkılmaz bir hal alıyor… Üzgünüm Leyla işte tam da bu nokta da başlıyor… Keyifli bir fars örneği olan bu oyuna ‘ne güldükyahu’ demek isteyen tüm seyircilerimizi bekliyoruz… Yazan: Kayra Şenocak. Yöneten: Göksel Kortay. Oyuncular: Deniz Akkaya, Murat Şenol, Başak Daşman, Murat İlgar, Mana Uygur, Nazlı Senem Ünal.”