“Affedilemez hukuk ihlali”

Ertuğrul Günay, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması hakkında “Önce adı iddialara karışanlar soruşturmanın sağlığı için istifa etmeliydi” dedi.
Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili Twitter hesabında açıklamalarda bulundu. 3 gündür vahim olaylar karşısında aklın avdetini sabırla beklediklerini belirten Günay, “Susmak, suça katılmaktan değil, edeptendir. Şimdi, özetle söylüyorum” şeklindeki mesajının ardından çarpıcı ifadeler içeren şu tweet’leri attı:

*AK Parti’ye oy vermiş milyonlar ‘adalet’le kalkınan bir Türkiye umud’ettiler. Bu temiz umudu istismar eden varsa cezasını çekmesi şarttır.

*Bir hukuk devletinde herkes yaptığının sonucuna katlanmalıdır. Üç-beş kişi için koca bir parti zan altında kalırsa haksızlıktır, yazıktır.

*Yaşananlar, vahim ve acıdır. Olaylara, kararlı tavır almak gerekiyor. Öncelikli tavır emniyet ve adalet mensuplarını değiştirmek değildir.

*Önce, adı iddialara karışanlar soruşturmanın sağlığı için istifa etmeliydi. Bunu yapmadan, yolsuzluğa ortaya çıkaranları suçlamak yanlıştır.