Hızlı Kartal!..

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynanan mücadeleye ev sahibi Beşiktaş istekli başladı ve karşılaşmadaki ilk gol girişimi Siyah-Beyazlılardan geldi. 26. Beşiktaş’ın baskılı oyunu sonuç verdi. Kendi yarı sahasından hızlı çıkan Beşiktaş’ta Gökhan Töre sağ kanatta topla buluştu ve yaptığı ortaya düzgün vuran Olcay Şahan takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sadece 4 dakika sonra Beşiktaş yine kendi sahasından hızlı çıktı.

Kartal fırtına gibi başladı

Sol kanattan Olcay Şahan’ın ortasında Gökhan Töre topu Almeida’ya indirdi. Portekizli yıldızın vuruşunda top filelerde buluştu ve Sİyah-Beyazlılar 2-0 öne geçti. 39. dakikada Manuel Fernandes’in mükemmel ortasında Ersan Gülüm’ün kafa vuruşu, direğin hemen üstünden dışarı çıktı. Maça çok iyi başlayan ve çok iyi oynayan Oğuzhan Özyakup, 41. dakikada ceza sahası dışından çok sert bir şut çekti ve farkı 3’e çıkardı. İlk yarıda iyi bir görüntü çizmeyen Konyaspor pozisyon bulmakta zorlandı ve devre 3-0 sona erdi.

İkinci yarıya Konyaspor golle başladı. 49. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Selim Ay topu ağlarla buluşturdu ve aradaki farkı 2’ye indirdi. 56’da Konyaspor Ömer Ali ile gole çok yaklaştı ancak vuruşunda top üsten dışarı çıktı. 68. dakikada Beşiktaş yıldız oyuncusu Fernandes’le gole yaklaştı ama vuruşunu Konyaspor kaleci Itandje kornere çeldi. Slaven Bilic haftaya oyananacak fenerbahçe derbisini düşünerek 70. dakikada Fernandes’i oyundan çıkardı ve yerine Necip Uysal’ı dahil etti. Golden sonra toparlanan Beşiktaş Oğuzhan, Holosko ve Gökhan Töre’yle arka arkaya net pozisyonlara girdi ancak farkı açacak golü kaydedemedi. Maçın 86. dakikasında Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda ışıklar gitti. 90. dakikada Konyaspor’un atağında top önce direkten döndü, sonra Mehmet Uslu’nun mükemmel şutunu kaleci Tolga Zengin aynı güzellikte çeldi. Maçın kalan bölümlerinde başka gol olmadı ve Beşiktaş, Fenerbahçe maçı öncesi moral depoladı.