İstediler oldu

Beşiktaş İntegral Forex Takımı, EuroCup H grubu 5. maçında karşılaştığı Radnicki Kragujevac’i 77-70 yendi.
Jezero Arena’da oynanan karşılaşmaya takımı; Chris Lofton, Caner Topaloğlu, Colton Iverson, Doron Perkins ve Brad Buckman beşiyle başladı.

Karşılaşmaya takım, Caner Topaloğlu’nun 2 sayılık basketiyle başladı. Karşılıklı basketlerin olduğu bu bölümde ilk 3 dakika 5-5 eşitlikle geçildi. Savunmada istediği direnci gösteremeyen siyah-beyazlılar, ilk 5 dakikayı 13-11 geride geçti. Bu dakikadan sonra hareketlenen siyah-beyazlılar, Mehmet Yağmur’un oyunu iyi yönlendirmesi, Buckman ve Caner Topaloğlu’nun basketleriyle öne geçti ve ilk çeyreği 24-21 üstünlükle tamamladı.

İkinci çeyreğe takım, Iverson’un pota altından bulduğu basketle başladı. Bu bölümün başında rakibinin dış atışlarına engel olamayan ekip, ilk 3 dakika sonunda 32-31 geriye düştü. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyrekte son 4 dakikaya siyah-beyazlılar, 35-34 önde girdi. Breokhoff ve Iverson’un basketleriyle farkı açan takım, ilk yarının bitimine 2 dakika kala skoru 42-34’e getirdi. Kalan dakikalarda üstünlüğünü korumayı başaran siyah-beyazlılar, soyunma odasına 42-34 önde girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına takım; Caner Topaloğlu, Brad Buckman, Colton Iverson, Chris Lofton ve Doron Perkins beşiyle başladı.

Üçüncü çeyrekteki ilk sayılarını takım, Buckman’ın pota altından bulduğu basketle kazandı. Çeyrekte ilk 2 dakika siyah-beyazlıların 47-34 üstünlüğüyle geçildi. Rakibine kolay sayı şansı tanımayan ekip, bölümün son 4.30 dakikasına 47-38 önde girdi. Lofton ve Mehmet Yağmur ile art arda 3 sayılık basketler bulan takım, çeyreğin bitimine 2 dakika kala skoru 55-43’e getirdi. Lofton’un sayılık basketleriyle hücumda etkili olan takım, bu bölümü 61-48 önde tamamladı.

Son çeyrekte ilk 3 dakika takım skor üretemedi. Rakibinin dış atışlarına karşılık veremeyen siyah-beyazlılar, bitime 6 dakika kala farkın 5’e kadar inmesine engel olamadı(63-58). Karşılaşmanın son 5 dakikasına ekip, 65-60 önde girdi. Breokhoff’un tekrar skora katkı vermeye başlamasıyla takım, farkı 7’ye çıkardı(67-60). Iverson ile pota altından skor bulmaya devam eden siyah-beyazlılar, son 3 dakikaya 69-62 üstünlükle girdi. Son dakikalarda hücumlarda iyi organize olamayan ve top kayıpları yapan takım, bitime 1 dakika kala farkın 2’ye inmesine engel olamadı(69-67). Kalan sürede daha iyi oynayan ve basketler bulan takım, karşılaşmadan 77-70 galip ayrıldı.

Karşılaşmada en skorer olan oyuncu 19 sayıyla yıldızlaşan Brad Buckman olurken onu; 14 sayıyla Chris Lofton, 13 sayıyla Colton Iverson ve 12 sayıyla Ryan Breokhoff ttakip etti.