Her Cuma yeni bir film

Her Cuma sinema etkinlikleri Beşiktaş’ta devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle: “Her Cuma Yeni Sinema”da Bu Cuma ‘CAN’ Var
Beşiktaş Belediyesi ve Yeni Sinema Hareketi işbirliğiyle Levent Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilen “Her Cuma Yeni Sinema”, 15 Kasım 2013 Cuma günü, senaristliğini ve yönetmenliğini Raşit Çelikezer’in yaptığı ‘Can’ filmi ile devam ediyor.
Raşit Çelikezer’in yönettiği, Burak Akidil’in yapımcılığını üstlendiği ”Can” filmi, Altın Portakal’da Behlül Dal Jüri Özel Ödülünü kazandıktan sonra dünyanın en büyük bağımsız film festivali olan ”Sundance Film Festivali”nde Dünya Sineması Jüri Özel Ödülüne (dramatik dalda) layık görüldü.
Sundance Film Festivali’nin Dünya Sineması bölümünde gösterilen filmin başrollerini Selen Uçer ve Serdar Orçin paylaşıyor.
Saat 19.00’da başlayacak gösterimin ardından filmin yaratıcıları izleyicilerin sorularını cevaplayacak. Film önümüzdeki hafta boyunca pazartesi, salı, çarşamba, perşembe 14.00 ve 16.30 seanslarında da izlenebilecek.
“Her Cuma Yeni Sinema” 22 Kasım’da Elif Refiğ’in ‘Ferahfeza’ filmi ile devam edecek.
Film hakkında:
Ayşe ve Cemal birbirlerini çok severek evlenmiş, maddi açıdan iyi-kötü geçinen mutlu bir çifttir. Fakat bir türlü çocukları olmaz. Normal yollardan çocuk sahibi olamayınca, Ayşe’nin karşı çıkışlarına rağmen Cemal, yasa dışı bir şekilde çocuk sahibi olur. Ayşe, Can adını verdikleri bu bebeği hiçbir zaman tam olarak sahiplenemez. Diğer yandan bu tutum yüzünden Cemal ile de arası gitgide açılacaktır; Cemal’in bir sene boyunca çabalaması sonuç vermez, nihayetinde evi terk eder. Ayşe şimdi Can ile tek başına kalır.
Bir yandan tam annelik yapamadığı ve başından da atamadığı Can vardır, diğer yanda tek düze giden hayatından gitgide sıkılmıştır. Bir gün karşısına yeniden birlikte olabileceği bir adam çıkınca, Ayşe kağıt üstünde hala evli göründüğü Cemal ile yüzleşmek için onun karşısına çıkar…
Adres: Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonu Çalıkuşu Sok. No: 1 Levent, Beşiktaş
Tel: 0 212 325 73 71