Pullarla Atatürk…

İlk yapışkan posta pulundan çok çeşitli baskılardaki pulların bugüne değin serüveni, Beşiktaş’ta gerçekleştirilen “4. Atatürk Pul Sergisi” ile ilgisini ağırlıyor.

Farklı sergiler Beşiktaş’ta hayat buluyor. Bunlardan bir tanesi de Kasım ayının ikinci yarısına kadar ziyaretçileri ağırlayacak olan “4. Atatürk Pul Sergisi”… Yetkililer sergiyle ilgili şunları aktarıyor:
“1 Ocak 1863, Türkiye’nin ilk yapışkan posta pulu tedavüle girdi. Bu tarihten itibaren posta pullarının üzerinde zamanın ruhunu yansıtan motifler ve resimler basıldı. Üzerinde Atatürk’ün görüldüğü ilk pul, Lozan Barış Antlaşması anısına basılan “Hatıra-i Pul”… Ölümünün birinci yılı anısına bastırılan pullar ise Cumhuriyetin ilk anma bloğu olarak tarihe geçti. 1 Ocak 1940 tarihinde tedavüle giren bu pullar Atatürk’ün hayatını anlatıyordu. Sırasıyla doğduğu ev, kurmay yüzbaşı iken çekilmiş resmi, Kocatepe’de bulunuşu ve mareşal üniformasıyla görüldüğü pullar bu seride basıldı. Sonraki yıllarda ise inkılâplarıyla, savaşlarıyla ve tüm hayatıyla pullara konu olmaya devam etti. Ölümü anısına basılan pullar yalnızca Türkiye’yle de sınırlı kalmadı. Atatürk’ü anma haftasında Beşiktaş Belediyesi, PTT, Cağaloğlu İki Lions Kulübü, 118-E Yönetim Çevresi işbirliği ile gerçekleşecek olan “4. Atatürk Pul Sergisi’ne hepinizi bekliyoruz. ”
Sergiyi izleyebilmek için diğer bilgiler ise şöyle sıralanabilir:
“4. Atatürk Pul Sergisi – Tarih: 11-16 Kasım 2013. Yer: Beşiktaş Belediye Binası Sergi Salonu Nispetiye Mah. Aytar Cad. Başlık Sk. No: 1 Beşiktaş- İstanbul.”