Telefonla soygun!..

Tele-dolandırıcılar, Ercan T.’yi arayarak ‘Tüm paranı çek. Şanlıurfa’ya getir’ dedi. Polis, uçak biletini alıp bankadan 480 bin dolar çeken emekliyi, tuzağa düşmekten son anda kurtardı.
Son kurban ise İstanbul Bebek’te yaşayan emekli işadamı Ercan T. (50) oldu. Kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, Ercan T.’yi arayarak, “Hesap bilgileriniz terör örgütünün eline geçti. Onlar paralarınızı çekmeden siz çekin ve bize teslim edin” dedi. Paniğe kapılan emekli vatandaş, önce 95 bin lirayı siyah bir poşet içinde çöp kutusunun yanına bıraktı. Şanlıurfa merkezli şebekeye kuryelik yapan İsa A. (38) ise Ercan T.’nin bıraktığı poşeti alıp, Şanlıurfa’ya gitmek üzere Esenler Otagarı’na gitti. Polis ekipleri, şüphe üzerine İsa A.’nın üzerini aradı. Üzerinden 95 bin lira çıkan şüpheli, dolandırıcılık şebekesine kuryelik yaptığını itiraf etti.
İsa A. gözaltına alınırken, polis şebekeyi teknik takibe aldı. Poşetteki 95 bin liranın Ercan T.’ye ait olduğu saptandı. Emekli işadamının adresini ve hesaplarını inceleyen polis, söz konusu kişinin bankada olduğunu tespit etti. Bankaya ulaşan ekipler, “Biz gelene kadar müşteriniz bankadan ayrılmasın” dedi. Polis, Ercan T.’yi, hesabındaki 480 bin doları banka şubesinden çekerken buldu. Para çekme işlemi durduruldu. Ercan T.’nin, paraları isteyen şebeke üyelerine teslim etmek için Şanlıurfa’ya uçak bileti aldığı ortaya çıktı. İsa A.’nın, Şanlıurfa’ya dönmemesi üzerine yakalandığını anlayan şebeke üyeleri, Ercan T.’yi arayarak “Paranı git, asayiş şubeden al. Paranı kurtardık” dedi. Dolandırıldığını anlayan Ercan T., “Şebeke üyeleri ‘Tüm paranı çek ve Şanlıurfa’ya getir’ dedi. Ben de uçak bileti aldım. Bankada İngiltere’deki annemden kalan 480 bin doları çektikten sonra Şanlıurfa’ya gidecektim” dedi.