Altın mafyası Etiler’de

İstanbul polisi, 1 yıl önce 70 ayrı suça karışan ve liderliğini Cemal Sincar’ın yaptığı grubu takibe aldı. Tüm bilgileri elde eden polis geçtiğimiz günlerde düğmeye bastı. Aralarında Sincar’ında bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. 23 kişi tutuklanırken operasyonda ilginç bir tahsilat da teknik takibe takıldı.
Kapalıçarşı’da kuyumculuk yapan C.D. bir başka kuyumcu İ.A. ile kar üzerinden ortak oldu. C.D. 8 kilo altını İ.A.’ya verdi. Ancak İ.A., sırra kadem bastı. C.D. de alacağı için Sincarlar’ın elemanı M.G.’den yardım istedi. Borçlu olmadığını iddia eden İ.A. da M.G.’nin tehditleri üzerine Sami Hoştan’ın adamı A.G.’nin kapısını çaldı. Sincarlar ve Hoştan grubu kuyumcuların altın alacağı için karşı karşıya geldi.
Çatışmak istemeyen iki grup, Hoştan’ın Etiler’deki gizli kumarhanesinde buluştu. Burada “cemaat” ismi verdikleri sözde mahkeme kurdu. İki grubun yaptığı sözde yargılamada C.D. suçlu oldu. Talihsiz kuyumcu C.D. hem Sincarlar’a hem de Hoştan’ın adamlarına 2’şer kilo altın vererek kurtuldu. Böylece talihsiz kuyumcu toplam 12 kilo altınından oldu.