İsmail Ünal’dan açıklamalar

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Sözcü gazetesine röportaj verdi. Ünal, CHP İstanbul’u alacak dedi açıklamalarda bulundu. Röportaj aynen şöyle: “Mustafa Kemal’in ilkeleriyle bir bütün olduk Gezi’de, Çarşı ile birlikte yürüdük. İnsan odaklı hizmetleri ön plana çıkardık

Ta­nı­yan­la­rın bil­di­ği üze­re ye­rin­de du­ra­ma­yan, hi­pe­rak­tif bir adam İs­ma­il Ünal. Ne za­man, ne­re­de, ne şe­kil­de kar­şı­laş­tıy­sam hep he­ye­can­lı gör­düm onu. Sa­nı­yo­rum onu yüz­de 70 re­kor oy­la ikin­ci kez CHP’­den Be­şik­taş Be­le­di­ye Baş­ka­nı ya­pan da bu bit­me­yen ener­ji­siy­le, sa­hip ol­du­ğu yö­ne­tim an­la­yı­şıy­dı. “Ye­rel se­çim ya­rı­şı­nın baş­la­dı­ğı şu sı­ra­lar Be­şik­ta­ş’­ta ne­ler ya­pı­yo­r” di­ye ka­pı­sı­nı çal­dım İs­ma­il Üna­l’­ın. Başkan Ünal, ye­ni pro­je­le­ri­ni ye­rin­de göstererek an­lat­tı. Be­şik­ta­ş’­a ka­zan­dır­dı­ğı ye­ni Mey­ve Bah­çe­si­’ni de ilk kez SÖZ­CÜ­’ye gez­dir­di.
– Gö­rüş­me­ye­li ül­ke­de çok şey de­ğiş­ti ma­lum ama siz­de ne­ler de­ğiş­ti?

Bu 29 Ekim yi­ne Be­şik­ta­ş’­ta müt­hiş kut­lan­dı. Biz­de bayramlar bir baş­ka kut­la­nır. 29 Eki­m’­de 400 bin­le­re yak­la­şan bir ka­tı­lım var­dı. Bu da Cum­hu­ri­yet coş­ku­su­nun yü­rek­ler­de na­sıl ya­şa­dı­ğı­nın bel­ge­si­dir. Biz ya­rın­la­rın Mus­ta­fa Ke­ma­l’­le ay­dın­lan­dı­ğı­nı hiç unut­mu­yo­ruz. Unut­ma­ya­ca­ğız da. Bu Be­şik­taş kent­li­si­nin en önem­li gös­ter­ge­si­dir. Geç­ti­ği­miz yıl da ka­la­ba­lık var­dı ama bu yıl­ki ka­dar ka­la­ba­lık yok­tu.
“Görev istiyoruz”
– Bu art­ışı ne­ye bağ­lı­yor­su­nuz?

İn­san­la­rın ya­şam şek­li­ne mü­da­ha­le­ye kar­şı di­re­ni­şi­ne, Cum­hu­ri­yet an­la­yı­şı­na kar­şı fark­lı ba­kış­la­ra kar­şı çık­ma­sı­na, kent­li­le­rin Mus­ta­fa Ke­mal Ata­türk il­ke­le­riy­le, bay­ra­ğıy­la bir bü­tün ol­du­ğu­mu­zu, mi­sa­kı mil­li sı­nır­la­rı­nın bir bü­tün ol­du­ğu­nu or­ta­ya koy­ma­sı­na bağ­lı­yo­rum.

– On yı­lın ar­dın­dan üçün­cü dö­nem de ye­ni­den aday mı­sı­nız?

Bu on yıl­da ek­sik­le­ri­miz ta­bi­i ki ol­du. Ek­sik­lik­le­ri­mi­zi ta­mam­la­mak için bir dö­nem da­ha gö­rev is­ti­yo­ruz par­ti­miz­den. Yap­tı­ğı­mız an­ket­le­re ba­ka­cak olur­sak da ye­ni bir re­ko­ra ha­zı­rız di­ye­bi­li­rim. Her tür­lü uy­gu­la­ma­mı­zı halk­la be­ra­ber hal­ka so­ra­rak ya­pı­yo­ruz.

– İs­tan­bul için ne di­ye­cek­si­niz?

İs­tan­bu­l’­da 12 be­le­di­ye­mi­zi 20 ya­pa­ca­ğız. Bu se­çim­de CHP be­lir­le­di­ği aday­larla İs­tan­bu­l’­u da ala­cak­tır.

– İn­sa­na odak­lı hiz­met­leriniz ne­ler?

Sos­yal da­nış­ma ve sağlık hiz­me­ti ve­ri­yo­ruz. Kreş­ler yap­tık. Bir kat oto­par­kı ya­pıp bi­ri­ni de sa­tın al­dık. Kent­li­ler üc­ret­siz kul­la­nı­yor. 15 pro­je­miz bel­li bir nok­ta­ya gel­di. Ama üç ana pro­je çok önem­li. Sos­yal Alarm, ço­cuk­lar için üc­ret­siz diş po­lik­li­ni­ği, üçün­cü­sü ise bu­gün açı­lı­şa ha­zır nok­ta­ya ge­len ve halk ta­ra­fın­dan kul­la­nı­lan 30 dö­nüm­lük Mey­ve Bah­çe­si pro­je­miz.

– “Sos­yal Alar­m”­la baş­la­ya­lım mı?

Be­şik­taş’ta Tür­ki­ye or­ta­la­ma­sı­nın iki ka­tı oran­da 75 yaş üze­ri ya­şa­ya­nı­mız var. Be­le­di­ye­mi­ze ait bir çağ­rı mer­ke­zi­miz var. Bu yaş­lı­la­rı­mı­za bu­tonlu bir bi­lek­lik ta­kı­yo­ruz. Bi­lek­lik­te­ki düğ­me­ye bas­tı­ğı za­man ça­ğı­rı mer­ke­zi­miz ha­re­ke­te ge­çi­yor. İt­fa­iye, acil dok­tor ve am­bu­lans hiz­me­ti evi­ne ge­li­yor. Bir de uza­na­bi­le­ce­ği bir nok­ta­da üze­rin­de üç renk­li düğ­me olan bir ku­tu var. Kır­mı­zı düğme acil­dir. Bastığında sağ­lık­la il­gi­li tüm hiz­met­le­ri alı­r. Sa­rı ise esen­lik hiz­me­ti­dir. Ma­vi­ ise gö­rüş­mek is­te­dik­le­ri ai­le bi­rey­le­ri­nden bi­ri­ne bağ­la­na­rak ile­ti­şim ku­rmasını sağlar.