KATI ATIKLAR DEĞERLENDİRİLİYOR

Beşiktaş Belediyesi, yeniden değerlendirilebilir atıkların çöpten ayrı toplanmasına yönelik çalışmalar yapmayı sürüdüyor. Belediyenin tamamen kendi personeli ve araçlarıyla sürdürdüğü çalışmalar etkili oluyor.
Çalışmalar şu başlıklar altında anlatılıyor:
Ambalaj atıklarının yerinde toplanması: Bu çalışma haftanın her günü yapılmaktadır. Ambalaj atıkları için sitelere açık konteynırlar yerleştirilmektedir ve bu atıklar her gün toplanarak geri dönüşüm için kullanılmaktadır.
Kullanılmış pillerin toplanması: Beşiktaş Belediyesi’nin TAP ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği bu uygulamada, gelen telefonlara göre ve biriktirme sonucu kullanılmış piller toplanır.
Atık yağların toplanması: Bu toplama işlemi de haftanın her günü yapılmaktadır. Atık yağlar iş yerleri ve evlere dağıtılan kaplar aracılığı ile yapılmaktadır. Toplanan atık yağlar sadece bio dizel üretiminde kullanılmaktadır.
Şişe ve camların toplanması: Bu toplama için şişe kumbaraları vasıtası ile toplama yapılır ve yeniden üretim ham maddesi kaynağı olarak kullanılmaktadır.
Deniz temizliği: 8,5 km deniz kıyısına sahip olan Beşiktaş ilçesinde Çevre Koruma Müdürlüğü, günde 1,5 ile 2 ton arasında atık toplanmaktadır.

One comment
  1. Çok başarılı ve yararlı bir uygulama, vatandaşların ilgiside ayrıca sevindirci. Tek üzücü yanı, atık yağ toplama kutuları çalındığı için, mecburen muhtarlık içinde muhafaza etmeye başladık. Dışarıda gözükmediği içinde ilgi azaldı.

Comments are closed.