MAREMDER’DEN BAŞKANA ZİYARET

Marmara Emlak Müşavirleri Derneği (MAREMDER) yasasına kavuşamamanın sıkıntılarını yaşayan emlak sektörü’nün sorunlarını ve belediye ile olan ilişkileri dile getirmek üzere Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ı ziyaret etti. İsmail Ünal birde plaket verdi. Emlak sektörü, bir türlü yasasına kavuşamamanın sıkıntılarını yaşarken MAREMDER üyeleri bu ve bunun gibi sorunlara çare aramak için çeşitli ziyaretlerde de bulunuyorlar. MAREMDER Başkanı Adnan Yeşiltaş ve üyeler son olarak Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ı Beşiktaş Belediyesi’nde ziyaret ettiler. Beşiktaş Belediyesi Toplan Salonu’nda samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretle ilgili konuşan Adnan Yeşiltaş, “Beşiktaş Belediye Başkanımız İsmail Ünal bizi çok iyi karşıladı. Kendisine sektörün sorunlarını ve Beşiktaş ile ilgili düşüncelerimizi aktardık. Başkanımıza emlak müşavirleri’nin belediye işlemlerinde yaşadığı sorunların kolaylaştırılması için görüşlerimizi sunduk. Bununla birlikte Kentsel dönüşüm sürecinde Beşiktaş’ta yapılması gerekenler hakkındaki düşüncelerimizide sunduk. Örneğin Ihlamurdere isminde ‘dere’ kelimesinin geçmesi yatırımcıları tedirgin ediyor. Bunun içinde dere kelimesinin kullanılmamasını önerdik. Ayrıca bizim sorunlarımızı en ince ayrıntısına kadar not eden sayın başkana sosyal projelerde başarılı olduğu için birde plaket sunduk. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki Bizim çıkmasını beklediğimiz bir yasamız var ve bu yasa tasarısı CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın da yardımlarıyla TBMM’de komisyona kadar çıktı kendisine teşekkür ediyoruz ve sonucu merakla bekliyoruz” dedi.

8 comments
  1. Marmara Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulunun Talebine Geciktirmeden Karşılık Veren Bizleri Son Derece Mutlu Eden Sorunlarımıza Kayıtsız Kalmayan Beşiktaş Belediye Başkanı Sayın İsmail ÜNAL Başkanımıza Sonsuz Teşekkürlerimi Ekibim Adına Sunuyorum.
    Marmara Emlak Müşavirleri Derneği
    Yönetim Kurulu Başkanı Adnan YEŞİLTAŞ

  2. Emlak fiyatları ne olacak.bizim bölgede (BEŞİKTAŞ) kdvler arttımı birkaç bilgi verseniz.

  3. YEKİLİLERE SESLENİYORUM: Her yer gökdelen oldu, hala da yapılıyor.Yeşil alana hasret kaldık. park sayısını atmasını istiyoruz.Yeşili koruyalım biraz her yer beton. SÜHEYLA MERCAN.-Gayrettepe

  4. Beşiktaş Ulaşım akslarına yakın fakat çarpık yapılaşmanın olduğu Beşiktaş’ta kentsel dönüşümle yatırımların ağırlık kazanması bekleniyor. BEŞİKTAŞ ile çevresinde yer alan DİKİLİTAŞ ve çevresi’nin yatırımcıların gözde lokasyonları olması öngörülüyor. Beşiktaş her zaman değerli bir bölge olduğunu söyleyebilirim Marmara Emlak Müşavirleri Yönetim Kurulu Başkanı Olarak, kentsel dönüşüm çalışmaları ile bölgedeki fiyatların yüzde 30-40 oranında artacağını düşünüyorum.

  5. KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTANBUL 2013
    YAZAN: MAREMDER YÖNETIM KURULU BAŞKANI ADNAN YEŞILTAŞ TARIH: MAR – 2 – 2013 3 YORUM
    Sevgili dostlar, yeni makalemle merhaba, şehir merkezleri için söylüyorum uzun yıllardır havanda su dövülen kentsel dönüşüm konusu, adı itibariyle yanlışlarla dolu tıpkı gömleğin ilk düğmesinin yanlış iliklenmesi gibi doğru sonuç vermesi olanaklı görünmüyor, umarım böyle olmaz.
    Marmara emlak müşavirleri olarak depremin ardından İSTANBUL YIKILMADAN YIKALIM adlı makalemi hatırlayın, ardından TÜRKİYE YIKILMASIN başlıklı makalem, daha sonra GECEKONDULAŞAN RESİDANCE lar başlıklı makalemde, çözümler için yıllarca çaba harcadım. Örneğin İstanbul ayakta zor duruyor, yıkılırsa enkazını kaldırmaktan yenilemek daha az maliyetli diyor bilim adamları, binlerce yurttaşımızın burnu bile kanamadan şehir yenilenebiliyor, düşünebiliyor musunuz, bir büyük depremin ardından o tabloyu Allah hiçbir ulusa yaşatmasın, sağ kaldığına kimse sevinemez, yangınlar, yaralılar, toplanma alanlarımız bile yok, kıyameti yaşarız düşünmek dahi istemiyorum.
    Türkiye yıkılmasın dememin sebebi ise İstanbul yıkılırsa Türkiye yıkılır, ekonomiden turizm’e kadar yerle bir oluruz. Gecekondu’laşan Residance lar konusu ise geleceğin, yüzyılın en büyük problemi olur, olmadık yerlerde şehrin bütün değerlerine inat, bütün imar mevzuatlarına inat, bütün insan yaşamına inat, adeta gecekondu mantığı ile hiçbir alt yapı, çevre düzeni ve tarihi doku düşünülmeden yapılan, insanları güneşsiz, yolsuz ve üstelik en acısı sınıf farkı yaratarak çevre düzenlerine baktığınızda içler acısıdır. Bir şairin dediği gibi, kedileri severdi yalnız kendininkileri misali İSTANBULU’MA ŞEHRİME KIYMAYIN, bu bir feryattır.
    Marmara emlak müşavirleri yönetim kurulu başkanı olarak gerek makalelerimde, gerek İstanbul ticaret odası emlak komitesi toplantılarındaki konuşmalarımda, gerek çağırıldığım panellerde, televizyonlarda KENTSEL DÖNÜŞÜM , değişim veya şehrin yenilenmesi, bütün bunlar adına ne derseniz deyin ne dersek diyelim bütün bunlar isim dahil topyekün bir konsensüsle mümkündür. Hani derler ya devlet büyükleri, akil adamlar işte bu konuda MİMARLAR MÜHENDİSLER, YEREL EMLAKÇILAR ve emlak imarla ilgili tüm birimlerden oluşan bir komisyonla ŞEHİR ADA, ADA YIKILMALI tarihi dokular korunarak gelişmiş “ tüm dünya kentleri incelenerek” YAPI YENİLENMESİ yapılırken, bir turizm kenti imarı da mümkün.
    Kaynağı kendi içinde sevgili dostlar, aslında çok büyük kaynak, bu da ülkenin gücü yetmez, hatta ülkelerin gücü yetmez gibi konudan uzak eksik bilgilerle yanıltıcı yorumlar yapılıyor. Bakın bir örnek yukarıda değindiğim gibi ADA ADA yıkılmalı, yeni bir ada yapılırken öncelikle atıl parsellerin yani kayıt dışı ekonomi gibi düşünelim, bu kayıt dışı yani atıl parseller kaynağın büyük bölümünü oluştururken zeminden yeni teknolojilerle otopark sorunu çözülebiliyor ve sokaklarda araç kalmıyor, özürlü yurttaşlarımızın engelsiz yaşamı için yeni bir yaşam alanları yaratılırken ada dan otoyol bağlantıları yapılıyor, adaların bazılarına helikopter pistleri ve buna benzer ulaşımda sağlıkta bütün yaşanan sorunları yok edercesine bir kentsel değişim yapılabilir kanaatindeyim.
    Tekrar yineliyorum Türkiye de ilk defa dile getirdiğim EMLAK BAKANLIĞI acilen kurulmalıdır. Bu ma kalem Kentsel değişim konularının bir özeti gibi olmasının nedenini söylemek istiyorum, sevgili dostlarım tıpkı 08-08-2008 tarihinde başlattığımız KANUNUMU İSTİYORUM kampanyamızda olduğu gibi dilimde tüy değil, dilim tüyden görünmüyor, ancak bıkmadan usanmadan mesleğimin bana yüklediği misyon ve sorumluluk gereği ülkemin ve insanımızın yararına mesleğimin ve meslektaşlarımın yararına yazmaya devam edeceğim.
    Bulundukları makamlarda susanlar tek bir makale yazamayanlara inat evet ben yazacağım konuşacağım. Çünkü EMLAK MÜŞAVİRLERİ hayatın her alanında söz sahibi olmalıdır, yaptıkları iş gereği yaşamın kalitesine yön verenlerdir. EMLAK MÜŞAVİRLİĞİ YASA TASARI TASLAĞINI Türkiye Büyük Milllet Meclisinde Komisyona Marmara Emlak Müşavirleri Derneği taşımıştır. Bu Başarı Maremder NEZDİNDE Tüm meslektaşlarıma aittir.
    KANUNUMU İSTİYORUM kampanyamız sonuç vermiştir, komisyona kadar taşıdığımız Kanunumuz Büyük Millet Meclisinden geçtiği taktirde sevgili dostlarım göreceksiniz EMLAK MÜŞAVİRLERİ çok daha etkin, saygın bir meslek ve emeklerinin karşılığını alacaklar, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi şehirlerin yapılandırılmasında görüşlerine ihtiyaç duyulanlar olacaktır.
    Kentsel dönüşümle ilgili kayıtsız kalamayız, büyük şehirlerde emlak müşaviri dostlarım, kentsel yenilenmede çemberin dışında kalanlar ayakta kalamayacaklar, mutlaka bölgenizdeki gelişmelerden haberdar olmalısınız. Emlak müşavirleri dernekleri’ nin sayıları çoğalmalı, dernek sayıları artmalı ve size en yakın mesleki derneklere üye olmalısınız, kısacası kentsel değişimlerden ve imar mevzatı değişikliklerinden kurumsal olarak ilk siz haberdar olmalısınız, ilk siz duymalısınız.
    Sevgiyle kalın….
    Adnan Yeşiltaş
    Marmara Emlak Müşavirleri
    Yönetim Kurulu Başkanı

  6. Dükkan “Açma”…!
    Sevgili dostlarım yepyeni bir makalem ile benim köşemden merhaba. Nasılsınız? İyi misiniz? Ben her zaman ki gibi aynı cevabı veriyorum; Türkiye gibiyim. Yeni makalemin konusu ise Dükkan Açma…!
    Dükkan açma demek iki anlama kolayca gelebilir. Birincisi dükkan açma(k), yani dükkan açacağımıza karar verdiğinizde akla ilk gelenlerden “doğru zaman”, “doğru yer” ve “doğru insan”dan sohbetimize başlayalım. Daha sonraki anlamına sıra gelirse çayımızı yudumlarken üzerine sohbet ederiz.
    Sevgili dostlar dükkan açmak zor iş dersem “ne var ki ?” diyeceksiniz, evet bende açamazsınız demiyorum zaten açarsınız. Hele de kendi kazandığınız para değilse çok çok kolaydır, ya da memursanız maaşlı bir işten sonra, ya da emekli olduktan sonra karar verdiyseniz kolaydır, hem de çok kolaydır.
    Kimin için zordur? Diyecek olursan; Meslek sahibi olan için, yaptığı mesleğin çıraklığını ve kalfalığını yapmış ustalaşmış bir işletmenin sorumluluğunu omuzlarında daha önce taşımış olan için zordur. İşte bu durum en zoru en zahmetlisidir, bilgisi kadar araştırır soruşturur çünkü.
    Bu usta kılı kırk yarar… Bin bilse de bir bilene sorar… Doğru zaman doğru yer ve doğru insanı (bu doğru insanı da açalım; size ortak olacaksa ya da o sizinle çalışacaksa ona muhtaçlık durumu varsa veya finanse edecekse sizin ona güven duyma ihtiyacı olan herhangi biri diyelim) bulduğunda bununla da bitmiyor tabii.
    Dükkanı kiralayacaksanız eğer mülk sahibi çok önemlidir çünkü dükkan sahibi kiralayacağınız dükkan ile eş değerdedir. Dükkanınız çok iş yaparsa veya dükkana masraf etiğinizde bu durum büyük olasılıkla kiraya yansır. Çünkü dükkan sahibi dükkanının daha değerli olduğunu düşünür ve daha çok kira almak ister. Yatırım yapacağınız kadar uzun vadeli tapuya tescilli kontrat yapmalısınız. Bunlar kadar işte kiracısı olacağınız insanı da araştırıp incelemek durumundasınız bu konu nasıl olmalı ucu açık uzun bir konu, ilerde başka bir makale konusu olabilir.
    Eğer devir durumu var ise, yani devren kiralayacaksanız; müşteri gibi o dükkandan veya mağazadan zaman zaman alışveriş yaparak her saatte ki hareketliliği bilmeniz gerekir. En önemli konu ise devir sırasında sanal müşterilere dikkat etmek. Bunun en basit yöntemi, günün belirli saatlerinde o dükkanın görebileceğiniz bir yerinde olmalısınız. Sizin tıklım, tıklım gördüğünüz insanlar müşteri değil hısım akraba eş dost olmasın sakın ha “AMANI” bilir misin derler ya “AMAN” ha diyorum.
    Bu bilgi edinme süresi en az bir ay ve sürekli olmalıdır. Ancak yapmanız gereken, bilgi edinmenin yanı sıra, kiralayacağınız dükkanın komşuları tarafından o dükkanın geçmişiyle alakalı olumlu ya da olumsuz bilgi almak olmalıdır. Doğru arge çalışmasından sonra o bölgeye hakim, yerel bir emlak müşavirinden görüş ve öneri almanız ve emlak müşavir ile birlikte hareket etmeniz gelecek de yaşayabileceğiniz maddi manevi kayıpların önüne geçecektir.
    Derler ya hep; el altından el altından. Kanmayın sakın, eğer el altından olacaksa olmasın diyebilmelisiniz. Kesinlikle acele etmeyin, ani kararlar vermeyin. Yoksa ele ayıp olmasın diye size kayıp olur. Uzun yıllar şahit oldum, yukarıda bahsettiklerimi önemsemeyip bir dükkan ile hayatını karartan, birikimlerini yok eden, yuvasından olanları tanıdım… Aman dikkat DOSTLAR…
    Yeni bir makalemde benim köşemde görüşmek umuduyla hoşça kalın dostça kalın…

    Marmara Emlak Müşavirleri Derneği
    Yönetim Kurulu Başkanı Adnan YEŞİLTAŞ

  7. Merhabalar Ozlem ben
    mugla Fethıyede yasıyorum
    ozel mulkum olan vıllamı kendı ozgur hur ırademle ve tercıhımle sahsım satmak ıstıyorum…
    yukarıdakı yazınıza ıstınaden uzgunum ama bende kalemımı ozgur bırakacagım…..
    satmak ıstedıgım mulkumun bana kım hesabını sorabılır! soylermısını neden emlakcılar benım sahsı malımı mulkumu kendı emellerı ıcın detaylarımı calarak ve evımın resımlerını cekerek ve ukalaca bırde fıyat belırleyerek neden kendı sıtelerınde yayınlamak ısterler! hemıde benım fıkrımı ve onayımı almadan…. mugla fethıyede centry21 adlı emlak sırketının uyelerınden nese kaya adında sahıs ve tum ekıp arkadasları tarafından gerek yurt dısında gerekse yurt ıcınde bırcok sayfalarda vıllamın detayları gezıyordu aylardır….. ve halen daha var , centry21 baskanı Seref avcı beye madurıyetımızı gerek sozel gerek ıse yazılı bıldırdıgımız halde ,,,, bellıkı ekıbını bu yonde calısma ahlakına yonlendıren kendılerı olmalı…. hanı nerede emlakcı ıs ahlakı…. nerede saygı ve guven…. sımdı soylermısınız neden sız emlakcılara guvenelım ve nasıl guvenelım….. sokakdan topladıklarınız elemanlarla ekıp olusturan sızler ve gercek mal sahıplerını yıne madur bırakanlar yıne sızler degılmısınız!!!!
    hadı buyurun , anlatın centry21 da tum calısanlara bunları ve tum yurt genelındekı emlakcılara…..
    umuyorum bazı seyler gelısır ve degısır yoksa akıllı ınsanlar yanı kazıklanmak ıstemeyenler kendı ılanlarını kendılerı sergılemeye devam edecekler….. ve uzgunum emlakcılarda haydutluk yapamayarak egolarını tatmın edemıyecekler…..
    Ozlem Cıftcı
    05324855141

Comments are closed.