AKTÜEL: CHP İL BAŞKANI RADYOMUZA KONUŞTU

CHP 34. Olağan Kurultay’ından CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı şunları Radyo Beşiktaş’a açıkladı: Kurultay’ın hafta içi olması Ramazan’dan bir kaç gün evvel olması ve yaz ayına denk gelmesinden dolayı bir takım kaygılar vardı. Bu basında da yazılıp çizildi ama CHP’liler ortaya öyle bir manzara koydular ki bu kaygıların tamamından kurtulmuş oldu. Genel Başkanımız da kendi konuşmasında belirtti Cumhuriyet Partisi öyle katılım konusunda her hangi bir zaman her hangi bir yerde sorun yaşayabilir bir parti değil. Çok coşkulu bir kongre, salonun içinin yanı sıra dışıda doldu ve birçok insan gayet coşkulu bir şekilde kongreye gelmiş. Kongrede bir liderlik yarışı yok. Biliyorsunuz yarışın olduğu yeryernde daha fazla bir katılım ortaya çıkar bir liderlik yarışı yok sayın Kılıçdaroğlu partinin tek lideri olarak girecek seçime bugün ve ondan sonra parti meclisi seçimi yapılacak yarın…
CHP’nin de Türkiye’nin de değişime ihtiyacı var. CHP kendisinin içindeki demokrasi ihtiyacını giderdi ya da giderme yolunda çok ciddi mesafeler katetti. Aynı ihtiyaç Türkiye için çok daha fazla geçerli. Türkiye’de demokrasinin olmadığı çok aşikar. Her gün insan hakkı ihlalleriyle karşılaşıyorum. Silivri’de iki CHP’li milletvekilimiz bugün kurultayda onların mesajları en çok alkış alan mesajlardı. Türkiye’nin de bir değişime ihtiyacı var. AKP’nin Türkiye’yi getirmiş olduğu yer Türkiye’yi dış politikada artık daha fazla yürüyemez hatta başkaları tarafından dalga geçilir bir ülke haline getirdi. İçeride ekonomik olarak sıkıntılar baş gösteriyor işsizlik almış başını gitmiş durumda dolayısıyla hem Türkiye’nin bir değişime ihtiyacı var. Bu değişim anlayışını yakalamış bir Türkiye CHP’nin de Türkiye’yi değiştirmesine ihtiyacı var. CHP’nin bu anlayışını ortaya koyması için iyi bir fırsat bu kurultay süreci.
İstanbul’un en büyük sıkıntısı trafik problemidir. Bunu İstanbullular söylüyor. Bu sadece benim tesbitim değil. Tüm kamuoyu yoklamalarınnda İstanbul’un en büyük problemi trafik olarak önplana çıkıyor sonra ise kentsel dönüşüm ön plana çkıyor daha önce ise işsizlikti. 1994 yılında İstanbul’u yöneten AKP zihniyeti iktidara geldi. 1994 yılından 2012 yılına kadar İstabul’da hangi problemleri çözdüler. Daha çok inşaat yapmak daha çok kule dikmenin dışında ne yaptılar. İstanbulluların bunu kendilerine bir sorması lazım. Hala bir köprü onarımından dolayı İstanbullu trafikte 6 saat kalabiliyorsa bu 18 yıllık iktidarın sonucunda hala bunlar yaşanır olabiliyorsa hem genelde hem yerelde iktidar oldukları halde, bütün olanaklar ellerinde oldukları halde son sekiz yılda 185 milyar liralık bir bütçeyi kullanmıy olmalarına rağmen siz su sıkıntıları yaşıyor ise istanbullular kendilerine bir sorsunlar. Bu bütçe ile İstanbulda neler yapılabilirdi, İstanbullunun hayatı ne kadar kolaylaştırılabilirdi. 94 koşullarına göre İstanbullunun hayatı daha iyi midir? Daha yaşanılabilir midir? Istanbulluların kendilerine sormelerı gerekin temel soru budur. Eğer bu sorunun cevabı negatifse ki negatif bunun görüyoruz. CHP’nin de oylarında bir artış var. Dolayısıyla bugün yapılması gereken şey sosyal belediyecilik anlayışıyla CHP’li belediyelerin projelerinin tüm İstanbula yayılarak hayatının kolaylaştırılması gerekiyor. Daha yaşanılabilir bir İstanbul olmamız gerekiyor. Trafik probleminin bu kadar yoğun olduğu bir kente ne turist gelebilir ne de Uluslararası bir organizasyon yapılabilir. Önümüzdeki dönemde bunların acısına çekmeye başlarız. Istanbulun büyümesinde en önemli yollarından biri kültür ve turizm şehri olarak ön plana çıkmasıdır. Temel altyapı problemlerini çözememiş İstanbulun bu konuda bir adım mesafe alamayacağı çok aşikardır. Bugün dünyanın büşükşehirlerine örneğin Viyana, Newyork, Paris’in toplamına giden turist sayısı ile Türkiye’ye gelen turist sayısı ya aynıdır ya daha düşüktür. Birde eğer İstanbul’un bu sıkıntılarını ortadan kaldırmaya yönelik yönetmeye başlarsak İstanbul’un o işsizlik ve yoksulluk sorununu çözmüş oluruz.
Beşiktaş İstanbulluların nefes aldığı ilçelerden bir tanesi. Ortaköy’ün güzelliğini ve iş dünyasının merkezi olma özelliğini taşıyan bir ilçemiz. Beşiktaşlılar sosyal demokrat belediyecilik anlayışına sahip çıksınlar. Çünkü istanbulun nefes alabildiği yerlerdenh bir tanesi Beşiktaş. Başka ilçelerden gelip Beşiktaş’ta vakit geçiren vatandaşlarımız var. Umarım o bölgelerde de CHP’li belediyeler kazanır. O güzellikler o ilçelerimizde de yaşanır.

2 comments
  1. Oğuz Bey’den İstanbulla ilgili sorunları nasıl çözeceğini bekliyoruz. Radyonuzda bu soruları da sorarsanız seviniriz.

  2. İl başkanı genç ve dinamik. Başarılı olacağını düşünüyoruz. CHP yerel seçimler için bayramdan startı vermeli.

Comments are closed.