SPOR: EKSİ PUAN PAZARLIĞI

MİCHAEL Platini ile bugün bir araya gelecek olan TFF Başkanı Demirören, ‘eksi puan verilsin’ paketini masaya yatıracak. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 3 Temmuz’dan bu yana kaosa sürüklenen futbolu bu ortamdan kurtarmak için kolları sıvadı. Önceki günlerde TFF içindeki birçok kurulu değiştirerek dikkat çeken Demirören ve yönetimi, şimdi de UEFA ile sıcak temasa geçti.
Yıldırım Demirören TFF Başkanı olarak ilk kez Avrupa futbolunun patronu Michael Platini’yle görüşecek. Bugün İsviçre’nin Nyon kentindeki zirvede TFF 2. Başkanı Servet Yardımcı ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de olacak. Başkan ve heyeti, Platini ile cezalar konusunda çözüm yolu arayacak. Sızan haberlere göre Mehmet Ali Aydınlar yönetiminin daha önce UEFA ile üzerinde anlaşmaya vardığı eksi puan paketi yeniden masaya yatırılacak. Şenes Erzik’in desteğiyle eksi 12 puan cezayı gerektiren paket daha da hafifletilmeye çalışılacak.
Demirören’in, Etik Kurulu’nun yenilediği rapordan bazı bölümleri yanında götürdüğü belirtiliyor. Raporun ilk haline göre daha hafif olduğu ifade ediliyor. Emniyette 19 karşılaşmanın şüpheli olduğu vurgulanırken, iddianamede bu sayının 13’e düşmesinin de UEFA’nın önüne hafifletici bir unsur olarak konulması planlanıyor. Ayrıca eski ve güvenilir futbolculardan oluşturulması gündeme gelen “Şüpheli Maçları İzleme Komitesi” için de izin isteneceği gelen haberler arasında.
UEFA’nın daha önce onay verdiği eksi puan paketinin değişmesini istememesi durumunda, TFF’nin 22 Mart Perşembe günü İstanbul’da gerçekleştireceği UEFA Kongresi öncesi şikeye karıştığı iddia edilen takımlara yaptırımları uygulayacağı belirtiliyor.

One comment
  1. Demiroren besiktasta ne yaptiki tffde yapacak

Comments are closed.