KENT: KILIÇDAROĞLU BEŞİKTAŞ’TA…

DİSK 14. Olağan Genel Kurulu Akatlar’da bulunan Mustafa Kemal Merkezi Attila İlhan Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda DİSK’in 45. yıldönümüde kutlandı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 14. Olağan Genel Kurulu toplandı. Mustafa Kemal Kültür Merkezi Attila İlhan Sahnesi’nde gerçekleştirilen kurulda sendika yöneticileri yeni başkanlarını seçmek için ilk adımı attı. Saygı duruşunun ardından gösterilen slayt gösterisi ile sendikanın yaptığı faaliyetler anlatıldı ve hayatını kaybeden sendika mensupları anıldı. Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski DİSK Başkanı ve milletvekil Süleyman Çelebi CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’da katılım sağlayanlar arasında yer aldılar. İşçi sınıfının mücadele tarihinde yitirilenler için yapılan saygı duruşunun ardından ise DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün uzun bir açılış konuşmasında bulundu. Görgün, yeni anayasadan, küresel emperyalizmin AKP işbirliğiyle gerçekleştirdiği politikalara, 12 Eylül’den kadın sorununa da değinen konuşmasında, “Bugünün bizim için ayrı bir anlamı daha var. Genel Kurulumuzla birlikte DİSK’in 45. kuruluş yıldönümünü de kutluyoruz. Sermayenin ve devletin bütün saldırılarına ve yok etme girişimlerine karşı sınıf mücadelesini kararlılıkla sürdüren ve onurlu bir geçmişi canıyla, kanıyla yaratan Konfederasyonumuzun 45. yılı, Türkiye işçi sınıfına ve bütün DİSK’lilere kutlu olsun” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekilleriyle birlikte salondaki yerini almasının ardından ise ‘Grup Yorum’ sahne aldı. Grup Yorum’un Enternasyonal marşını seslendirmesi sırasında bütün salon ayağa kalktı. 1 Mayıs Marşı’nın Grup Yorum üyeleri tarafından seslendirilmesi sırasında ise salonu nispeten dolduran kitle alkışlarla destek verdi. Grup Yorumun ardından DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Cancı salondakileri selamlayarak DİSK 14. Genel Kurulu’nun açılışını yaptı. ’
Görgün’ün konuşmasının ardından DİSK kurulu için divan oluşturuldu. Divan başkanlığına seçilen Hulusi Karlı, tüm katılımcıları selamlayarak, ilk konuk konuşmacı olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu kürsüye davet etti. Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı. Kılıçdaroğlu, salonda bulunan işçilere dönerek, “‘Haklısınız, kazanacaksınız ancak ben de burada Türkiye’nin büyük sorunlarını paylaşmak üzere bulunuyorum’ dedi. Kılıçdaroğlu, ülkede yaşanan baskı rejimine dikkat çekerek, TEKEL işçilerinin bu ülkede işçilerin gözünü açtığını, sendikaların sendika ağalığından kurtulması gerektiğinden, asgari ücret komisyonunda düşük ücrete imza atan sendikacıları eleştirdim. Daha az ücret verirler diye şantaj yaparlar dediler. Sendikacı şantaja boyun eğmez. Türkiye’de sendikacılığın önünde iki büyük engel var. İşsizlik ve kayıtdışı çalışma. İstihdam yaratıcı politikalarla işsizlik önlenmeli, sendikanın olduğu yerde kayıtdışı olmaz.” diye konuştu.

One comment
  1. Chp besiktasta rekorlar kiriyor.kilicdaroglu besiktasa sahip ciksin.

Comments are closed.