AKTÜEL: İSTANBUL DÜNYA TURİZMİNİN KALBİ OLACAK

HER yıl 60`ın üzerinde ülkeyi İstanbul`da buluşturan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı`nın (EMITT) 16`ncısı, 9 Şubat`ta açılacak. EKİN Fuar AŞ ve ITE Group tarafından ortaklaşa düzenlenen fuara bu yıl Arjantin, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Macaristan, Malezya, Slovenya ve Venezuela ilk kez katılırken, İtalya da fuarda bakanlık düzeyinde ilk kez temsil edilecek. Türkiye`den de çok sayıda turizm meslek kuruluşu, valilik, kaymakamlık, belediye, kalkınma ajansı ve tanıtma derneğinin katılacağı fuarda, ülkeler, bölgeler ve beldeler tarihi, turistik ve kültürel değerlerini tanıtacak.

FUAR, KÜRESEL KRİZE RAĞMEN BÜYÜYOR
Türkiye`de düzenlenen en yüksek yabancı katılımlı fuar olma özelliğini taşıyan EMITT 60 bin 500 metrekarelik alanda gerçekleşecek.
Ekin Fuar A.Ş. Genel Müdürü Hacer Aydın, EMITT`in dünyanın ve Türkiye`nin dört bir yanından gelen turizm profesyonellerinin buluşma noktası olduğunu belirtti. Aydın, “Turizm sektörünün büyük ve küçük tüm oyuncuları, dört gün boyunca profesyonel bağlantılar kurmak, işbirlikleri geliştirmek ve kendilerini tanıtmak için önemli fırsatlar yakalıyor. Küresel ekonomik krize rağmen geçtiğimiz yıl büyüme gösteren bölgedeki tek fuar olması da EMITT`e olan ilgiyi artırıyor” dedi.
EMITT Fuarı`na yurt dışından bu kadar ilgi gösterilmesinin arkasında Türkiye`de turizmin hareketli, sürekli gelişen bir sektör olmasının büyük payı olduğuna değinen Aydın, şunları söyledi: “Türkiye, birçok ülke için model turizm ülkesi. Deneyimlerin paylaşılması turizmde büyük önem taşıyor. Deneyim paylaşımının yapıldığı en önemli alan ise turizm fuarları. Öte yandan Türkiye`de tatile çıkan kitle, dünya ortalamasının çok üzerinde artış gösteriyor. Nüfusunun yüksek ve genç olması, ekonomisinin canlı, kişi başı milli gelirinin hızlı yükselişi Türkiye`yi dünyanın en dikkat çekici turizm pazarlarından biri haline getiriyor. EMITT`e yeni ülke katılımlarının olmasının ardında bu gerçek ve Türkiye pazarından beklenti var.”

One comment
  1. Muhtesemsiniz…Bjkspor ve besiktas kent haberlerini tek sitede toplamaiz guzel fikir.hergun takip ediyoruz twete de ekledik…

Comments are closed.