AKTÜEL: CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı tören iptalini protesto etti



Cumhuriyet törenlerinin iptal edilmesinin ardından tepkiler dinmek bilmiyor. Karara bir tepkide Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı’ndan geldi. CHP’liler ve vatandaşlar ellerindeki bayrakları ile Beşiktaş Meydanı’na gelerek karara tepkilerini gösterdiler. Milletvekili Aydın Ayaydın’ında katıldığı törende CHP İlçe başkanı Uğur Gedik konu ile ilgili basın açıklaması yaptı. Gedik açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Elbette acımız büyük
Cumhuriyetimizin 88. yıldönümünü kutlamaya hazırlanırken şehitler verdik, Van’da Erciş’te yüzlerce insanımızı kaybettik, binlerce yaralımız var. Elbette acımız büyüktür. Ama bu büyük acıları gerekçe göstererek Cumhuriyet törenlerini iptal etmek doğru değildir. Çünkü ‘Cumhuriyet tasada ve kıvançta beraber olmak’ demektir.

Resepsiyon iptalini anlarız
Resepsiyonların iptalini anlayışla karşılıyoruz… Ama resmi tören geçişlerini, okullarda cumhuriyet etkinliklerini iptal etmek, Cumhuriyeti anlamamak demektir. Cumhuriyetin erdemlerini bilmemek demektir. Bu kararı alanlar, öğrencilerini 29 Ekim Cumhuriyet törenlerine hazırlayan, depremde şehit olmuş 63 öğretmenimizin aziz ruhlarını incittiklerinin acaba farkındalar mı?

Cumhuriyetin kurulmasında büyük acılar var
Unutmayalım ki, Cumhuriyet uluslaşma yolunda attığımız en büyük adımın hatırlanmasıdır. O adımın gerisinde yaşanmış büyük acılar, büyük felaketler vardır. O adımın gerisinde binlerce şehit kanı vardır. Bu topraklarda hür bir şekilde onurluca yaşamanın çelik iradesi vardır. O adımın gerisinde, bu ülkede yaşayan herkesin, kıvançta ve tasada birlik ve beraberlik yemini vardır. Atalarımızın ettiği o yemin, bir daha bozulmamak üzere edilmiş bir yemindir.

O gücü Cumhuriyet veriyor
Bize, bugün yaşadığımız acıları, izdırapları ve felaketleri göğüsleme gücü veren işte o yemindir. Van’da bu büyük milleti zor gününde kucaklaştıran işte bu yemindir bu Cumhuriyet’tir.
Cumhuriyet bayramları, bu andın hen nesil tarafından tekrarlanışıdır. Bu törenler yeni kuşaklara millet olmanın hazzını yaşatır kıvançta ve tasada bir olmayı öğretir. Cumhuriyetin ruhunu anlamayanlara, bu büyük millet hak ettiği dersi mutlaka verecektir.

4 comments
  1. Her yil yapilan kutlamalarin bu yil iptal edilmesi anlasilir degil. Cunku bu kutlamalar oldukca duzeyli ve sakin yapiliyor. Bildigimiz bayram kutlamasi degil. Eglence havasinda olmuyor cumhuriyet kutlamalarinin bir agirligi vardir.

  2. Cok uzulduk ailece ortakoyde ve yol boyunca yuruup fener alayina katiliyoruk. Bunun nesi yanlis.sazli sozlu medyada programlar devam ediyor. Cumhuriyet agir ve ismine yakisir kutlaniyor.adi bayram diye iptal eilmemeliydi.

  3. Tum kutlamalara bir duzen veilmeli. Kutlama adi altinda bircok yol kapaniyor.buyuk bir mwydanda tek bir kutlama apilmali.deprem nedeniyle iptal yerine uzun sureli bir duzenleme yapilmali bence.her yerde herkesin kendince kutlama yapmasi kargasa yaraiyor.cumhuriyete yakisir buyuk ve tek bir kutlama mantikli

  4. Beşiktaşta yaşamanın ayrıcalığı bu olsa gerek. herşeye rağmen CUMHURİYETİ Kutlayabilmek ve özgürlüğü yaşayabikmek

Comments are closed.