SPOR-Schuster Beşiktaş ile anlaştı

Schuster BeşiktaşVe beklenen oldu! Beşiktaş, Alman teknik direktör Bernd Schuster ile 2 yıllık anlaşmaya vardı… Beşiktaş’ta Mustafa Denizli’nin sağlık sorunları nedeniyle takımın başından ayrılmasının ardından teknik direktör arayışlarına giren siyah-beyazlılar, Alman teknik adam Bernhard Schuster ile anlaşmaya vardı.
Siyah-beyazlılar, Schuster ile 2 yıllık sözleşme imzalarken, Alman teknik adamın yıllık 2 milyon 600 bin Euro alacağı bildirildi. Bu arada Beşiktaş, Schuster’in transferini İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na da bildirdi.
Borsaya yapılan açılamada ”Şirketimiz, Futbol A Takımımızın Teknik Direktörü olarak Bernhard Schuster ile yıllık 2 milyon 600 bin Euro bedel karşılığı 2 yıllık sözleşme imzalamıştır” denildi.

NEDEN SCHUSTER?
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Beşiktaş Basın Sözcüsü Mete Düren, Schuster isminin öncelikle kendi içine de sindiğini söylerken, ekonomik açıdan siyah beyazlı takımın şartlarına en uygun teknik adamı tercih ettiklerini belirterek, “İspanya’da bulunan başkanımız Yıldırım Demirören ve futbol komitemiz Alman teknik adam Bernd Schuster ile 2 yıllık anlaşmaya vardı. Son bir haftadır yaptıkları görüşmeler sonrası Schuster ile temasa geçildi ve anlaşma sağlandı. Bernd Schuster’in altyapıya verdiği önem, kariyeri ve ekonomik açıdan en uygun şartlara sahip olması tercih nedenimiz oldu. Anlaşmanın diğer maddelerini ve detayları daha sonra açıklayacağız” dedi.

YARDIMCI KİM OLACAK?
Schuster’in yardımcısının kim olacağının henüz belli olmadığını kaydeden Düren, “Yeni teknik patronumuzun yardımcıları henüz belli değil ama Tayfur Havutçu ile yola devam etmek istiyoruz. Kendisinin Almanca bilmesi avantaj olacaktır” şeklinde konuştu.

“SALI VEYA ÇARŞAMBA GELECEK”
Schuster ismini öncelikle kendisinin de benimsediğinin altını çizen Mete Düren, “Bizim planlarımızda Schuster yoktu ancak Mustafa Denizli’nin yaşadığı sağlık sorunları sebebi ile mecburen böyle bir karar verdik. Mecburen teknik direktör değişikliğine gittik. Schuster İstanbul’a salı veya çarşamba günü gelecek” ifadelerini kullandı.

One comment
  1. evgili beşiktaşlılar SCHUSTER in yardımcısı bence sergen yalçın olsun çünkü alman hoca ile sergen müthiş çalışırlar vede sergen alman hocadan sonra takımı tek başına yönetebilecek kabiliyettedir saygilarımla beşiktaş sevdalısı

Comments are closed.