SPOR: Taraftar şaşırdı: "Nasıl bir kavgaymış…"

İbrahim Toraman ile Sezer Öztürk yumruk yumruğa kavga etti, yönetim her ikisini de süresiz kadro dışı bıraktı. İki futbolcu arasındaki tartışma önceki akşam saat 21.00’de başlayıp, dün sabah 11.00’e kadar devam etmesi spor medyasında konu oldu.

Olayın detayları şöyle aktarılıyordu:
“Takım kaptanı İbrahim Toraman ile Sezer Öztürk, Ümraniye’de yumruk yumruğa kavga etti. İki futbolcu da teknik direktör Bilic ve futbol direktörü Önder Özen’in talepleri doğrultusunda yönetim tarafından süresiz kadro dışı bırakıldı. Olayın başlangıcı ise sezon başına dayanıyor. Bir gece kulübünde kavga edip adliyelik olan Sezer Öztürk’ü kaptan İbrahim Toraman daha dikkatli olması konusunda uyardı. Gurbetçi oyuncu da kaptana beklemediği bir cevap verip, “Kaptanlığın bana mı söküyor. Takıma gir, sahada oyna ve kaptanlığını orada görelim” dedi. Çıkan sözlü tartışma Sivok’un araya girmesiyle önlendi. İkilinin o günden bu yana gergin olduğu öğrenilirken, Hajduk Split maçında yaşananlar bardağı taşırdı.

‘Sana ne lan!’

Split karşısında sürekli top kaybı yapan Sezer’i, İbrahim Toraman “Doğru dürüst oyna, takımın dengesini bozuyorsun” diyerek uyardı. Toraman’ın bu çıkışının ardından oldukça sinirlenen Sezer ise, kaptana dönerek “Sana ne lan” diyerek karşılık verdi. İkili önce soyunma odasında, ardından da takım otobüsü ve havaalanında sözlü tartışma yaşadı. Bilic, İstanbul’a dönüşte herkesin tesiste kalmasını istedi ve sabah 11.00’de idman olacağını belirtti. Saat 04.00’te tesislere gelen futbolcular, odalarına çıkmaya başladı. Tam da bu sırada Toraman, Sezer’e dönerek “Fenerbahçe’nin artıkları gelip burada artistlik yapamaz. Seninle daha işim bitmedi” dedi. Sezer de bu sözün üzerine, kaptanın üzerine yürüdü. Diğer futbolcular araya girip olayı yatıştırdı. Futbol takımı sorumlusu Ahmet Kavalcı da iki oyuncuyla konuşup, başka sorun istemediğini üstüne basarak söyledi.

Sezer küfür etti

Dün sabah yapılan antrenman öncesinde giyinmek için alt kata inen futbolcular, güne sakin başlamayı beklerken olay patladı. Sözlü tartışma sürdü. Sezer Öztürk, Toraman’a küfür edince olayın boyutu değişti. İbrahim Toraman, kendisine edilen küfürün ardından Sezer’in üzerine saldırdı ve bu andan itibaren tekme ve yumruklar konuştu. Yaşanan olayın ardından Bilic, her iki futbolcuyu da antrenmana almadı. Hırvat teknik adam, futbol direktörü Önder Özen’le birlikte, yöneticilerle görüşerek bu iki oyuncunun da kadro dışı bırakılmasını talep etti.

Orhan Yıldırım

‘Beni dinlemediler’
Yönetime rapor veren Slaven Bilic, iki futbolcuyu da defalarca uyardığını belirterek, “Dün (perşembe) gününden beri olayın üstüne gidip benim ve takım arkadaşlarının gözleri önünde böyle bir olaya imza attılar. Burada herkes gelip geçicidir, kulüp kalıcıdır. Bunun için takım disiplini şart. Herkesi uyarmıştım, bu disiplini kim bozarsa sonuçlarına katlanır ve yollarımız ayrılır demiştim. Dinlemediler. Bu kötü örnek sonucu ikisini de kadro dışı bıraktım. İdari kararı da siz verin” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine harekete geçen yönetim, iki futbolcunun da kadro dışı bırakma kararını onaylarken, ocak ayında kendilerinden kulüp bulmalarını istedi.”