EKSTRA: Balık pazarı törenle açıldı

Beşiktaş’ta Balık Pazarı yeni çehresiyle, yeni yapılanmasıyla şenlikle açıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın açılışını yaptığı Balık Pazarı’nın yeni haline ilgi büyüktü. Bandolu müzikli gerçekleştirilen açılışta ön tarafı tamamen açılan pazarın tezgahları da yenilendi.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, esnafı yanına alarak projeyi gerçekleştirirken bir arada fikir alışverişinde bulunduklarını ve çalışmanın tamamlanmasında birlikte yol aldıklarını söyledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “hijyen normları”na uygun olarak tasarlanan Balık Pazarı’nın açılışını esnaf coşkuyla karşıladı.
Ünal, esnafla ve kentli ile tokalaşırken açılışta balıkçı esnafından kentliye, gülümseyerek hizmet etmelerinden
başka bir beklentimiz yok diyerek sözlerini noktaladı.
Beşiktaş Belediyesi Başkanı İsmail Ünal, açılışla ilgili şunları
söyledi: “Beşiktaş Çarşısı denince akla gelen ilk mekân olan “Balık Pazarı”nı, pazar esnafı ve pazarın müdavimlerinin de
fikirlerini alarak yeniledik. Beşiktaş’ın simgesi, halkın
katılımıyla açıldı. Meydanlar, çarşılar, parklar çağdaş kentlerin
olmazsa olmaz kamusal mekânları. Bu mekânlar kentlilerin sadece günlük ihtiyaçlarını giderdikleri alanlar değil, bir araya geldikleri, konuştukları, tartıştıkları,bazı fikirleri çürütüp bazılarınıyeşerttikleri özgürlük vedemokrasi alanları. Bu anlamda
Beşiktaş Çarşısı ve içindeki BalıkPazarı da kentin nabzının attığı birbuluşma noktası. BeşiktaşÇarşısı’nın sokaklarını sağlıklaştırarak başladığımız çalışmalara Balık Pazarı’nı yenileyerek bir üst seviyeyetaşıdık. Esnaflar ve pazar müdavimlerininde görüşleri alınarakgeliştirilen yeni proje sayesindebalıkçı tezgâhları pazarın iki kenarınadağıtılarak pazarın içindeinsanların toplanacağı geniş biralan yaratıldı.”