İSMAİL BAŞTUĞ: ALIN TERİNE SAYGI

Yazıma bu sefer bir uyarı ile başlamak istiyorum…
her dönemde yerel seçim gazeteleri de çıkar!.. Herkes kendini gazeteciyim diye tanıtır!..
Tabii bunlara gazete, bunları çıkartanlara da gazeteci derseniz!..
Ama maalesef bazıları kanıyor!.. Anlayana kadar da iş işten geçiyor!..
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesiyim ve meslek komitelerinde görev aldığım zamanda yerel basının güçlenmesi çalışmalarında da sıkça ve önemle bu konu üzerinde durdum.
Ama nedense istenmeyen olaylar ve gazetecilik dışı işler oluyor ve de yaşananlar da yerel basının saygınlığına dem vuruyor. Onun için, oldum olası bu işlere karşıyım. Bana soranlara da söylüyorum, kalıcı olmak için uğraş verin, etki de saygı da böyle oluşur… Yerel basını güçlendirelim el birliği ile ama “Seçim var 3-5 ay gazete çıkarayım, 400-500 gazete basıp, tirajı şişirerek insanları kandırayım” mantığı öncelikle meslek etiğiyle bağdaşmaz. Hele hele “Mevcut gazeteyi taklit edeyim, ismini benzeteyim” tavrı taklitçiliğe girer ki başa bela olabilir her yönüyle!…

TAKLİTLER ASILLARINI YARATIR

Gelelim uyarıma.  Bugün de uyarıyorum, yarında uyaracağım..
Ta ki insanlar ve kurumlar bu işi tam kavrayana ve anlayana kadar!..
Bu bir gazeteci olarak benim asli ve mesleki görevim!..
“Beşiktaş” adının önü ve arkasına ekler getirerek gazete çıkartmaya yeltenenlerin ise;
Ayrıca dikkatini çekmek istiyorum. 2000 yılından bu yana Basın Yayın Kanunu gereği, Başbakanlık, Basın Savcılığı, Kültür Bakanlığı (ISSN / telif hakkı ve izinleriyle “Yazılı basın” ve “Elektronik ortamda yayın” hakkı tarafımıza aittir. Böyle bir resmi durum ortada iken, duyuyorum ki bu ad kullanılarak, bizim gazetemiz çağrışımıyla randevu isteniyor, ücretli ilan ve reklam ile tanıtım haber teklifleri yapılıyormuş. Bizim öncelikle seçime yönelik böyle ücretli bir çalışmamız yoktur. Hiçbir zamanda yapmadık.
Uyarımı sonlandırayım: Avukatlarımız maddi ve manevi tazminatlar dahil tüm yasal haklarımızı kullanacaktır. Kamuoyuna duyurulur.

İLGİLİ HABERLER:
Beşiktaş Belediyesinde yaşanan iş takibi, işe adam yerleştirme, ihaleye fesat karıştırma, Sayıştay zimmet raporlarını, zarf alma, çifter çifter maaşlar, liste sahtekarlıkları gibi birbirinde rezil işleri ve iş birlikçileri yazan Gazeteci İsmail Baştuğ bu işlerin içinde olan siyasetçilerin ve işbirlikçilerin hedefi oldu!.. İşi evi ve aşıyla oynanmaya kalktılar, ancak en sert cevabı aldılar!..  Bu konudaki haberleri, belgeleri medya kategorisinde bulabilirsiniz!.. Lütfen tıklayınız!..

İLGİLİ KÖŞE YAZILARI
Gazeteci İsmail Baştuğ’un tüm yazılarını okumak için tıklayınız!..