EKSTRA: Köprüler bakım – onarım

Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet köprülerinin büyük onarım ve yapısal takviyesi işi ihalesine en düşük teklifi 246 milyon 520 bin lira ile Makyol-IHI iş ortaklığı verdi. Boğaziçi Köprüsü’nün hizmete girişinin 40. yılı dolayısıyla yapılacak ağır bakım çalışmaları, ihale sonrası başlayacak.
Köprüdeki büyük bakım, onarım, yapısal takviye ve askı halat değişimi çalışmaları 2014’te tamamlanacak. Söz konusu çalışmalar kapsamında 236 halat değiştirilecek. Boğaziçi Köprüsü’nün ilk dizaynında köprünün sallanması dolayısıyla yaşanacak etkileri azaltmak amacıyla kullanılan çapraz halatlar, dikey hale getirilecek.
1973 yılında hizmete giren Boğaziçi Köprüsü’nün bakım çalışmalarında dünyada kullanılan en ileri teknoloji ürünleri kullanılacak. Çalışmaların ardından köprünün en az 40 yıl daha hizmet vermesi bekleniyor.
Karayolları Genel Müdürlüğü toplantı salonunda, basına kapalı yapılan ihaleye iki teklif geldi. İhalede Hyundai-Gülermak iş ortaklığının teklifi 387 milyon 634 bin lira, Makyol-IHI iş ortaklığının teklifi ise 246 milyon 520 bin lira oldu.