KENT: Beşiktaş’ı anlatan kitaplar…

Beşiktaş Belediyesi sosyal medya ortamında Beşiktaş ile ilgili kitapların isimlerini yayınlıyor. Cahit Kayra’nın kaleme aldığı “Mekanlar ve Zamanlar Bebek”… Yetkililer sosyal medya üzerinden “Siz de Beşiktaş ile ilgili kitap önerilerinizi paylaşır mısınız?” diye önerme de bulunuyor.

Beşiktaş ile ilgili kitaplar belediye tarafından kentli ile paylaşılıyor. Beşiktaş Belediyesi sosyal medya ortamından kitap duyurusunu yapıyor. Kitap ile ilgili bazı detaylar şöyle aktarılıyor:
“Bu çalışmanın konusu, alanı Akıntıburnu ile Bebek-Rumelihisarı sınırı arasındaki kıyı bölgesidir. Bazı istisnalar dışında, kıyının gerisindeki yerleşim konusu araştırılmamıştır. Özellikle incelediğimiz ve kıyı kesimlerindeki yerleşim ayrıntıları da tam, kesin ve belirgin olamıyor…
Bu çalışmayı yaparken kaynak olarak tarih kitaplarından, Bebek üstüne yazılmış bu tür yapıtlardan, eski haritalardan, İstanbul Büyükşehir Harita Arşivi’ndeki eski imar, ifraz, tapı kayıtlarından, dergilerden, gazetelerden yararlandım.- Cahit Kayra”