M.TOPAL: “TRAFİK BÜYÜK SORUN”

Yıldız Mahallesi sakinleri mahallesinde yaşadığı kimi sorunların da olduğunu dile getirmeden edemiyorlar. Mahallelerini çok sevdiklerini söyleyen Yıldızlılar mahallede trafik başta olmak üzere çeşitli sorunların var olduğunu dile getiriyorlar. Yıldız Mahallesi sakinlerinin aktardığı görüşler şu şekilde:
OTOPARK KULLANILMALI:
“Beşiktaş’ın trafik sorunu var. Bu sorunların bir nedeni de otoparkların kullanılmaması. Mahallemizde bir otopark bulunuyor. Ama maalesef bu otoparka yeterince ilgi yok. Trafik önemli.”
Fund aAkkaya.

GÜVENLİK VE EĞİTİM:
“Yeşilfıstık ve Asmasalkım sokaklarının kesiştiği noktalarda bulunan alanın eğitime ayrılması gerektiği kanısındayım. Bunun yanısıra mahallemizin güvenliğininde artırılması gerekiyor.”
Kadir Öztürk.
HIRSIZLIKLAR AZALDI:
“Hırsızlık vakalarında azalma var. Bu artış özellikle son iki aydan bu yana artmış vaziyette. Hem mahallemizin güvenliğinin arttırılması hem de bu tür vakaların bir daha yaşanmamasını diliyorum.” Ali Kulaçattı.
O SICAKLIK HÂLÂ VAR:
“Genelde öğrencimiz çok, ama Beşiktaş’ta mahalle olarak kalabilmiş ve hâlâ o eski insan sıcaklıklarının yaşandığı bir yer Yıldız… Beşiktaş’ın en büyük eksiği bir hastanedir.”
Ahmet Akyol.
DUYARLILIK ŞART:
“Mahallemizde en büyük problemlerden bir tanesi trafik ve park sorunu… Bu iki problemin çözülmesi mahallemizdeki yaşantıyı daha rahat bir hale getirir diye düşünüyorum. Duyarlılık şart.”
Fehmi Mutlu.
HASTANE EN BÜYÜK EKSİK
Beşiktaş’ta en yakın hastanemiz Sait Çiftçi ve burada da doğum bölümü yok. Bakınız Bağcılar’da Bayrampaşa’da var bizde yok. İmkânlar zorlanıp mahallemize bir hastane yapılması gerekir.” Dursun Akgün.
ŞİMDİLERDE ÇOK TENHA:
“Eskiden mahallemizde insanlar birbirlerini daha iyi tanırlardı ve komşuluk ilişkileri daha iyiydi. Şimdi ise insanlar birbirlerini tanımıyorlar. Hem kente hem birbirimize karşı yabancılaşıyoruz.” Fevzi Kılıçaslan.
YILDIZ’DA YAŞAMAK GÜZEL:
“Mahallemiz çok güzel bir mahalle dolayısıylada buraya olan ilgide ona keza fazla oluyor. Bu kadar çok ilgi çeken bir mahallede yaşamak elbette çok güzel. Bence yaşadığımız yer çok güzel bir yer.” Ahmet Adil.
HİZMETLER YERİNDE:
“Yerel yönetim mahallemizde iyi çalışıyor ve çöp ve yol sıkıntımız yok. Bazı ilçelerde bu sıkıntıların olduğunu düşünürsek şanslı olduğumuzu söylememiz gerekir diye düşünmekteyim.” Kemal Orgun.
TRAFİK SORUN:
“Trafik çok büyük sıkıntılarada neden oluyor ve zaman zaman mahalle sakinlerimiz bu yüzden kavga ediyor. Otoparkımız var ama kentler planlanırken gelecekte düşünülmeli düşüncesindeyim.” Ali Atabey.
YILDIZIMIZ PARLAMALI:
“İsmi ‘Yıldız’ ama sönük bir yıldızız maalesef. Artık Beşiktaş’ın en önemli mahallesinin yıldızının parlaması gerekir. Bunun içinde yerel yönetimin daha fazla yanımızda olmalı. Yıldız sönmesin.” Rüstem Kalkın.