GÜNDEM: Gezi teklifi

CHP, Gezi Parkı olayları sırasında yaşamını yitiren Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Mustafa Sarı ve Zeynep Eryaşar’ın adlarının Taksim’de yer alan bazı caddelere ve sokaklara isimlerinin verilmesi için kanun teklifi verdi. CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Adana Milletvekili Ali Demirçalı TBMM Başkanlığına “Taksim Meydanı Gezi Parkı Olayları Sonucunda Yaşamını Yitiren Yurttaşlarımızın Adlarının Yaşatılması Hakkında Kanun Teklifi”ni sundu.

Teklif, Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Mustafa Sarı ve Zeynep Eryaşar’ın adlarının Taksim Meydanı’nda ilgili belediye meclisi tarafından uygun görülecek caddelere veya sokaklara verilmesini öngörüyor.

Teklifin gerekçesinde, Gezi Parkı eylemlerinde yaşamını yitiren vatandaşların anılarının yaşatılması ve isimlerinin ölümsüzleştirilmesi için Taksim’de yer alan bazı caddelere ve sokaklara isimlerinin verilmesinin öngörüldüğü belirtildi.