KENT: Değerlendiriyorlar!..

Beşiktaş Belediyesi, yeniden değerlendirilebilir atıkların çöpten ayrı toplanmasına yönelik çalışmalar yapmayı sürüdüyor. Belediyenin tamamen kendi personeli ve araçlarıyla sürdürdüğü
çalışmalar etkili oluyor.
Çalışmalar şu başlıklar altında anlatılıyor:
Ambalaj atıklarının yerinde toplanması: Bu çalışma haftanın her günü yapılmaktadır. Ambalaj atıkları için sitelere açık konteynırlar yerleştirilmektedir ve bu atıklar her gün toplanarak geri dönüşüm için kullanılmaktadır.
Kullanılmış pillerin toplanması: Beşiktaş Belediyesi’nin TAP ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği bu uygulamada, gelen telefonlara göre ve biriktirme sonucu kullanılmış piller toplanır.
Atık yağların toplanması: Bu toplama işlemi de haftanın her günü yapılmaktadır. Atık yağlar iş yerleri ve evlere dağıtılan kaplar aracılığı ile yapılmaktadır. Toplanan atık yağlar sadece bio dizel üretiminde kullanılmaktadır.
Şişe ve camların toplanması: Bu toplama için şişe kumbaraları vasıtası ile toplama yapılır ve yeniden üretim ham maddesi kaynağı olarak kullanılmaktadır.
Deniz temizliği: 8,5 km deniz kıyısına sahip olan Beşiktaş ilçesinde Çevre Koruma Müdürlüğü, günde 1,5 ile 2 ton arasında atık toplanmaktadır.