M. TOPAL: MECİDİYE MAHALLESİ SAKİNLERİ GÖRÜŞLERİ

Mecidiye Mahallesi Muhtarı Cemal Şensöz: “Birlikten kuvvet doğar” BEŞİKTAŞ Buluşmaları’nda Mecidiye Mahallesi’nin sorunlarını dinledik. Mecidiye Mahallesi Muhtarı Cemal Şensöz ve sakinleri içini döktü!.. Sıkıntı, sorun, görüş ve isteklerini dile getirdiler.

Bu sayımızda yeniden Mecidye Mahallesi sakinlerinin konuğu oluyoruz. Mecidiye Mahallesi o çok bildik olan ve hemen hemen tüm dünyanın ziyaret mekanlarından bir tanesi olan Mecidiye Camii’ni de sınırları içerisinde barındırıyor. Mahalle sakinleri her gün artan trafiğine ve sıkıntısına rağmen yaşadıkları mahalleyi sevdiklerini de dile getiriyorlar. Mahallenin tarihçesine ve konumu ise şu sözlerle anlatılıyor; Sultan Abdülhamid’in sahilde yaptırdığı camiden adını alan mahallede yaklaşık 15.000 kişi yaşıyor. Mahallenin doğusunda Dereboyu Caddesi, batısında Merkez Komutanlığı, kuzeyinde Levazım – Balmumcu Mahalleleri yer alıyor. Mecidiye Mahallesi’nin güneyinde ise İstanbul Boğazı yer alıyor. Mahalle sahil kenarında yer alan ve defalarca fotoğraflanan şimdilerde restorasyon çalışmaları sürdürülen Mecidiye Camii ile de ünlü bir mahalle… Mahalle Muhtarı Cemal Şensöz muhtarlığı evi gibi görüyor ve muhtarlığa gelen kentlilere adeta yuva sıcaklığındaki neşeli, candan bir tavır ile karşılıyor. Muhtarlığında tüm belediye meclis üyelerinin fotoğraflarını ve Beşiktaş Belediyesi’nin bayrağını bulunduran ‘Yavrum Cemal’ lakaplı Cemal Şensöz başlıyor mahallesini anlatmaya.
“KONFEDERASYON İYİ OLUR”
Mahalle muhtarları olarak İstanbul Muhtarlar Konfederasyonu’na üye olmalarını değerlendiren Mecidiye Mahallesi Muhtarı Cemal Şensöz, “Muhtarlar olarak konfederasyona katılmamızın iyi olduğunu düşünüyorum. Muhtarlarımız son zamanlarda yalnız kalmışlardı. Birlik ve beraberlikten kuvvet doğar. Muhtarların haklarını koruma açısından da faydalı bir durum teşkil edeceğine inanıyorum. Bütün muhtarların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekir. Kopuklukların olmaması hem bizim için iyi olur, hem de hizmet ettiğimiz mahalle sakinlerine daha iyi hizmet vermemizi sağlamış olur.Ancak konfederasyonda Beşiktaş muhtarları olarak çoğunluğu sağlayamadık. Ama bundan sonra daha fazla bir arada olacağız. Ben bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyor.
“GÜVENLİK ENDİŞESİ VAR”
Mecidiye Mahallesi’nde başıboş sokak köpeklerinin gün geçtikçe arttığını bu konuyla ilgili vatandaşların sürekli şikayetçi olduğunu dile getiren Mecidiye Mahallesi Muhtarı Şensöz, “Sokaklarımızda ve cadde üzerinde başıboş gezen köpekler var. Bilhassa bu durum sabah okula giden çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın korkudan sinir sistemlerini bozuyor. Örneğin Postacı Sokağı adında bir sokağımız var. Ancak bu sokağa postacı girmeye korkuyor. Çünkü bu sokağı belirli saatlerde köpekler işgal ediyor. Kimi zaman bu köpekler vatandaşlarımızı yaralayabiliyor Belediyemizce bu hayvanlarımıza barınak yaptırılarak yaşam şartlarının daha elverişli hale getirilmesi ile birlikte bu sorunun ortadan kalkacağına inanıyorum. Ayrıca bu sokak ve civarında tinercilerde sıklıkla bulunmakta. Bu sıralar güvenlik konusunda bir gevşeklik var diyebilirim” diye konuştu.
“PARKLANMA BÜYÜK SORUN”
Mahallesinin öncelikli sorunları arasında yaşanan trafik sıkıntısının geldiğini söyleyen ve bu soruna bir türlü çözüm bulunamadığınında altını çizen Muhtar Cemal Şensöz, “Öncelikle birinci sorunumuz trafik… Muallim Naci Caddesi’nde bulunan Trafik Vakfı’na ait otoparkın önüne arabaların duraklama yapmasından dolayı gerisinde birikim oluyor ve dolayısıyla uzun kuyruklar meydana geliyor. Bu durum Sayın Belediye Başkanımız İsmail Ünal Bey’in de dikkatini çekmiştir. Burada bulunan Trafik Vakfı’na ait otoparkın kalkması trafik akışını hızlandıracak görüşündeyim. Ayrıca Dereboyu Caddesi’nde sorumsuzca sağlı sollu bırakılan araçların geliş ve gidişlere mani olmaları neticesinde iki dakikalık yolu otobüs ve diğer taşıt araçlarının 25 dakikada geçtiklerini de söylemeliyim. Bu caddeye iki çekici tahsis edildiği takdirde bu sorunun ortadan kalkacağı kanaatindeyim. Yani geçen seneden bu yana sorun aynı ve bir çözümde bulunabilmiş değil”dedi.
“ASFALTLAMA GEREKLİ”
“Belediyemizin çalışmalarından çok memnunuz. Başkanımız ve yardımcıları, kısım müdür ve şefleri bizlere her zaman destek olmakla imkanlar el verdiğince isteklerimizi yerine getiriyorlar. Soğuk kış günlerinde belediyemiz çok iyi çalıştı. Ben derim ki, ‘Ortaköy’lü olmak bir ayrıcalıktır.’ Bu yüzden Ortaköyümüze sahip çıkmalıyız. Çöpleri rastgele sokak ve caddelere bırakmamak, ev hayvanlarını gezdirirken dışkıların sokaklarda bırakmayıp poşetle toplanıp çöp konteynerlerine atmalıyız. Muhtarlığımız her zaman vatandaşımızın hizmetinde olup sokaklarında ve çevrelerinde gördükleri aksaklıkları bizlere iletip yardımcı olmalarını mahalle sakinlerimden istiyorum. Öte yandan gerekli noktalara MOBESE kameraları konulması isteniyor. Böylelikle hırsızlık olayı daha da azalacaktır. Dereboyu Caddesi Büyükşehir’e ait ancak asfaltlama yapmıyor ve gelen geçen araçlar elbette yolun bozuk olmasından dolayı yağmurlu havalarda etrafa su sıçratıyorlar. Bir pardesünün kaça temizlendiği düşünülürse o kişilerin psikolojisini anlatmak zordur. Mahallemizde elektrik kesintileri devamlı oluyor. Vatandaşlar bu kesintilerden dolayı evlerinde ve işyerlerindeki elektronik eşyalarının da bozulduğundan dem vuruyorlar. Acilen trafo merkezlerinin daha verimli hale getirilmesi gerekli. Mahallemizde D 1, D 2, 30 D otobüs seferleri yapılıyor. Özellikle 30 D seferlerinin sayılarının arttırılması vatandaşlar talep ediyorlar. Yağmurlu havalarda kollektörün etrafından gelen moloz artıkları derenin içerisinde yatak yaptığndan kuvvetli yağmurlarda taşmakadır. Mahallemizde bulunan bu kollektör temizlenmeli.”