GÜNDEM: CHP’den iptal başvurusu

İstanbul’a yapılması planlanan 3. havalimanında şok gelişme. Cumhuriyet Halk Partisi, Almanya’nın en büyük havalimanı Frankfurt’a rakip olarak görülen İstanbul’daki yeni havalimanı ihalesinin iptali için düğmeye bastı. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, İstanbul’a 3. havalimanı ihalesinin iptali için Danıştay’a başvuracaklarını duydurdu. Erdoğdu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 3. havalimanının ihalesinin 3 Mayıs 2013 tarihinde gerçekliştirildiğini hatırlatarak, finansal, kentsel ve çevresel etkileri açısından halkı yakından ilgilendiren bu projenin hiçbir sürecinin şeffaf olarak gerçekleştirilmediğini söyledi.
Erdoğdu, projeye ilişkin başta “Çevresel Etki Değerlendirme” raporu olmak üzere ihale şartnamesi, sözleşme gibi belgelerin kamuoyundan ve hatta ana muhalefet partisinden gizlendiğini ileri sürdü.
CHP’li vekil, bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yaptığı açıklamaların eksik ve kamuyonu yanlış yönlendirici nitelikte olduğunu iddia etti.