KENT: Tarihi bina alev alev yandı

Selamlık Caddesi üzerinde bulunan ahşap binada, saat 11.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bir dairede uyuyan 5 kişişi uyandırmak için üst kata çıkan Ahmet Kerim, evin dumanlar içinde
kaldığını gördü. Uyuyanları uyandırdıktan sonra ifaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri alevlerin sardığı binaya müdahalede bulundu. Yoğun çalışma sonucu yangın diğer binalara sıçramadan kontrol altına alındı.

Müdahalede sıkıntılar yaşandı
7-8 Hasan Paşa’dan kaldığı söylenilen tarihi bina alev alev yandı. Yangının çıktığı dairede bulunan 5 kişi ise komşularının yardımıyla son anda kurtarıldı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın sonrası binada büyük çaplı maddi hasar oluştu. Olay yerine varan itfaiye ilk olarak yol kenarına park eden araçlardan dolayı uzun bir süre yangına müdahale edemedi. Yangına müdahalenin ardından bu seferde müdahale araçlarında sıkıntı yaşandı. Yaklaşık 20 dakika kadar kesintilerle müdahale edilebilmesi alevlerin daha da artmasına neden oldu. Olay yerine gelen yeni bir itfaiye aracı müdahalede etkili oldu.