GÜNDEM: Güler’den Gezi Parkı açıklaması

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Güler, şu ifadeleri kullandı: “Muayene yapan doktor mercilere bildirmek zorundadır. İzmir, Ankara, İstanbul ve Hatay’da polis memurları hakkında işlemler yapılıyor. İzmir’de 2, İstanbul’da 1 polis memuru açığa alındı.
Şiddet eylemlerinin sürdürülmesi konusunda inatlaşmayı anlamak mümkün değil. İş bırakma ve grevle insanları sokağa dökme çabaları vardır, bunlara izin verilmeyecek.

Emniyet kentlerde, jandarma kırsal alanda, sahil güvenlik de denizlerde görev yapar. Ben ihtiyaç duyduğum alanda görevlendirebilirim. Gerekirse polis de jandarma alanında görev yapabilir. TSK’dan her hangi bir kuvvet talepte bulunmadık, ben emrimdeki jandarmayı görevlendirdim.

5 sendikanın yasal bir eylemi yok ki, hangi yasal eylemine izin vereceğiz. Alanları, genel yolları, kamu düzenini bozacak şekilde, genel hayatı felce uğratacak şekilde her gün toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı nerede görülmüş? Böyle bir şey olabilir mi? ‘Ben her gün geleceğim sabahtan akşama kadar Kızılay’ın ortasında eylem yapacağım’. Böyle bir şey olabilir mi?”