GÜNDEM: “Önce Yunanistan’a bakın”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili “İşte ben o samimi çevreci dürüst kardeşlerime diyorum ki, bizi daha fazla üzmeyin. Siz oradan çekilin ve bizi o uç terör örgütleriyle iç içe olanlarla karşı karşıya bırakın. Biz o Gezi Parkı’nı temizleyelim ve bunu sahiplerine teslim edelim” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan Rixos Otel’de kapatılan belde belediyelerin AK Partili başkanlarıyla yapılan toplantıda konuştu. Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı olaylarına değinerek, Taksim’de başlayıp ülke genelinde devam eden gösterilerin halkı da ciddi şekilde rahatsız ettiğini ifade etti.
İbretlik ve anlamı bir sükut içinde, “sessiz yığınların” sabırla bu gelişmeleri takip ettiğini söyleyen Erdoğan, partisinin hafta sonunda yapılacak mitinglerine anımsattı. Erdoğan, “Bu mitingler bir kitlenin karşısına başka bir kitle çıkarmayı amaçlamıyor. Bunu düşünecek olsak aynı mahalde bunu yaparız. Ama hukukun bize belirlediği yer neresiyse orada yapıyoruz. Bu mitingler sessiz yığınların sesini, hem Türkiye’ye hem de dünyaya duyurmayı amaçlıyor” dedi.

-AP’YE: “SİZİN HADDİNİZE Mİ?”
Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili karar metnine de tepki gösteren Erdoğan, şöyle devam etti:
“Birileri çıkıp bir şeyler söylemiş, ben buradan cevabını veriyorum. Avrupa Birliği Parlamentosu’nun bizlerle ilgili alacağı kararı ben tanıyorum. Bu kararı alanlar önce Yunanistan’a baksınlar. Yunanistan’da halkla polis karşı karşıya geldiğinde acaba AB yetkilileri, hatta ‘eurozone’ onlara para vermekten başka ne yaptı? 100 milyar euroyu aşkın para verdi onlara. Onlar bütün o gösterilerini, yürüyüşlerini niye yaptı? İşsizlik için yaptı., ‘açız’ diye yaptı, sendikalarla ilgili yaptı vesaire.
İngiltere’de G-8 ile ilgili yapılan gösterilerde 30’u aşkın gösterici gözaltına alındı. Yerlerde sürükleniyordu, fotoğraflarda var. Ama Türkiye’deki bu gösterilerde, bu gösterilere yandaş olan medya bile bunları göstermedi. AB Parlamentosu acaba İngiltere’ye yönelik ne söyledi? Kendisi üyesi. Şu an da Türkiye AB üyesi değil müzakereci. Sen nasıl oluyor da benimle ilgili böyle bir karar alıyorsun? Senin haddine mi? Önce bir defa karşılıklı olarak olayları iyi analiz edeceksin, olayları bileceksin ondan sonra kalkıp bu konuda konuşacaksın. Genişlemeden sorumlu olan bir adamları var; buraya geliyor benim karşımda en ufak bir anti tez ileri süremiyor, çıkıyor tweet atıyor. Bu ahlaki mi? Öbür tarafta sosyal demokrat bir tanesi, 15 gün önce Türkiye’de ana muhalefeti eleştiriyor, şimdi de o yanlışını (kendine göre) düzeltmek üzere o da bizi eleştiriyor.”