M. TOPAL: ARNAVUTKÖY MAHALLESİ VE SORUNLARI

Arnavutköy Mahallesi sakinleri, tarihi dokusu ile meşhur semtlerinden çok memnun olduklarını belirtti ve yaşadıkları yerle ilgili görüşlerini tüm içtenlikleriyle çok yönlü aktarıyorlar. Vatandaşlar mahallerinin turizmle anılmasını bu konuda yapılaması gereken çalışmalar olduğunu dile getirirlerken. Eğlence mekanlarında otomobilleri alarak park eden şoförlerinde daha dikkatli olması gerektiklerini bir kaz daha hatırlatıyorlar. İşte vatandaşların görüşleri şöyle:

VALELERE DİKKAT: “Sokak aralarında yaşanan trafik yoğunluğu bizi çileden çıkartıyor. Acil müdahalelerde halimiz daha vahim olur. Birinin hastası olsa, yangın olsa itfaiye-ambülans araçları mahallemize giremez. Ayrıca eğlence mekanlarından valeler tarafından alınan araçlar sanki yarış pistindeymiş gibi sürülüyor.” Ahmet Akoğlu.

İTFAİYEMİZ GELDİ: “Mahallemize bir itfaiye binasının yapılması iyi oldu. Her ne kadar parklanmalardan dolayı sıkınytı yaşansada yangın anında bir itfaiyenin bulunması güzel bir olay oldu. Ben de bunun için yetkililere teşekkür ediyorum.” Demir Kolsuz.

YÖN TABELASI GEREK: “Mahallemiz turistik bir mahalle ve buraya yeni gelenler yeterince bilgilendirilemiyor. Turistik olan bir mahallede yön tabelaları olmalı ve mahallemize gelen insanlar neyin nerede olduğunu rahat bir şekilde bulabilmeli. Mahallemiz turizmle anılmalı.” Köksal Avcı.

İTFAİYE İYİ OLDU: “Bir yangın anında kim nasıl müdahale eder bilemiyoruz diyorduk ancak bu sorunun cavebı şimdi bulundu. Mahalllemizde bulunan İtfaiye binamız hizmete açıldı. Şimdi sağa sola araçlarını park edenler biraz daha dikkatli olsalar diyorum.” Nurettin Balcılar.

BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ: “Mahallede başıboş sokak köpekleri iyi bakılıyor. Ama maalesef kimi zamanlarda kötü sonuçlar doğuruyor, acaba bir yakınımız köpek tarafından ısırıldı mı diye gün boyu meraklandığımız oluyor.” Ali Çelik.

OKUL YOLUNA DİKKAT: “Çocuklarımızın tehlikeye atılmaması için bazı yollara hız kesici tümsekler konulması gerekiyor. Su tümsekler çocuklarımızın güvenliğini arttıracaktır düşüncesindeyim. Özellikle okul yolları için düşünülmesi gerek.” Eyüp Bayram.

TARİHİMİZİ SAHİPLENELİM: “Semtimiz çok güzel ve semtimize beraberce sahip çıkmalıyız. Mahallede bulunan parkımızın düzenlenmesi ve restorasyon isteyen evlerin bir an evvel bakıma alınması gerektiği kanısındayım.” Pınar Kalem.