GÜNDEM: Talepler iletildi…

Bugün, Başbakanvekili Bülent Arınç’la görüşen ‘Gezi Parkı direnişçileri’ taleplerini hükümete ve kamuoyuna duyurdu. Taksim meydanındaki yayalaştırma çalışmaları ve Gezi Parkı’nda Topçu Kışlası ve alışveriş merkezi yapılması için ağaçların kesilmesine karşı başlayan ve polisin sert müdahalelerinin ardından tüm yurda yayılan gösterileri düzenleyen eylemciler taleplerini duyurdu.

Bugün Başbakan yardımcısı ve Başbakanvekili Bülent Arınç’la görüşen ve Gezi Parkı direnişinin başından beri sürecin içinde yer alan ‘Taksim Dayanışması’ adına hazırlanan ve hükümetle kamuoyuna seslenen bildiride, Gezi Parkı’na müdahalenin “özel hayatlara müdahale ve hor görülme” biçiminde algılandığı, gösterilerin de iktidarın bu tutumuna karşı verilmiş büyük bir toplumsal tepki olduğu belirtildi.

Taksim Dayanışması, Gezi Parkı’nda Topçu Kışlası ya da başka bir isimle herhangi bir yapılaşma olmayacağının resmen açıklanmasını, gösterilerdeki şiddetten sorumlu olan yetkililerin yargılanmasını ve gözaltındaki herkesin serbest bırakılarak haklarında hiçbir işlem yapılmamasını da içeren 6 temel talepte bulundu.