GÜNDEM: Kılıçdaroğlu’ndan açıklama…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan önemli açıklamalar geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. “Her partiden her inançtan her kimlikten inşalar vardı orada. Bu tabloyu siyasetçilerin dersler çıkarması lazım. Onların tepkilerini dikkatle dinlemek zorundayız. Onlar yeni bir kuşak. Bizim kuşağımız değil. Bizim anlamak zorunda olduğumuz çocuklarımız. O beklentilere yanıt verecek siyaseti oluşturmamız gerekiyor.”

“DAYATMAYLA ÜLKE YÖNETİLMEZ”

Başbakan bir ülkeyi yönetecekse demokrat olması ve demokrasiyi içselleştirmesi gerekiyor. Bir başbakan ülkeyi duygularıyla yönetemez. Aklı ve mantığı öteleyip öfkeyi ön plana çıkarırsanız toplumda kutuplaştırmaya neden olursunuz. Dayatmayla, inatla ülke yönetilmez. Dayatma ve inadı öne alırsanız duyguları öne almış demektir. Aklı ve mantığı öne alırsanız dinliyorsunuz demektir.

Başbakanların bir diğer görevi de demokrasiyi ve özgürlüğü savunma görevidir. Demokrasinin öne çıkan bütün engelleri başbakanlar kaldırmak zorundadır. Son olaylar bize dünyaya rezil etti. Buna kimin hakkı var. Gençler demokrasi ve özgürlük istiyor. Demokrasi ve özgürlüğü vereceksiniz.