İsmail Baştuğ yazdı: “Sözün Bittiği Yer”

Taksim’de başlayan ve ülke geneline yayılan olaylar ne yazık ki bitmeyecek gibi… Tam tersine git gide de büyüyor. Çünkü hiçbir yatıştırıcı demeç ve söylem duymuyorum. Tam tersine ortamı geren anlamsız açıklamalar yapılıyor. Kamplaşmaya varan beyanatlar, kendini haklı göstermeye varan söylemler ve de hakaretler çıkışlar topluma Bir şey kazandırmaz. Tam tersine insanları ve ülkeyi kaos ortamına götürür.
Erbakan’ın zamanında protesto amaçlı ışıkların yakıp söndürülmesine gulu gulu dansı demişti, şimdi bakıyorum aynı durum yine hortladı. Vatandaşın protestolarına Erdoğan’dan benzer bir yakıştırma geldi. Bu tür söylemler hoş değil, tam tersine ortamı gerecek beyanatlardır. Hele hele ben bir milyon kişiyi tutuyorum, memleketin yarısı benim gözümünü içine bakıyor anlamındaki sözler en tehlikelilerindendir.
Bu olaya hiçbir muhalefet partisinin katılmaması gerekir, Çünkü bu bir halk eylemidir. Demokratik bir hakkın kullanılmasıdır.
Cumhurbaşkanı Gül’ün yaptığı açıklamalar daha sakin daha itidalli. Topluma güzel mesajlar verilmeli, Kaos ortamının bitmesi için çaba sarf edilmelidir. Dikleşmeden dik duracağız söylemi güzelde bu vatandaşa karşı yapılırsa, hoş olmaz. Etkisini kaybeder.
Marjinal denen gruplar her yerde var, her türlü ortamı da kullanmak isterler, ancak burada herkesin görmesi gereken şey çoluk çocuk yaşlı genç on binlerce kişinin masumiyetle demokratik söylemi olmalıdır. Ortamı geren, gaz kullanan, saldırgan karşılıklar hoş görülmemekte ve toplum vicdanı derin yaralar almaktadır.
Medya’ya bile bu kadar yüklenme olduysa, toplum bir çok şeyi anlamaktadır denilebilir. İş adamlarının medya patronu olduğu bir düzende toplumlarında doğru ve gerçek haber alamayacağı kesindir. Bunu yıllardır söylüyoruz. Ancak bu sistemli olarak yaygınlaştırılmış ve medya birilerinin borazanı olmuştur. Herkes kendine göre bir yol bulmuştur.
Taksim parkında birkaç ağacın korunmasıyla başlayan eylem Türkiye gerçeğini yavaş yavaş göz önüne sermektedir. Umarım herkes bir çıkarımda bulunur ve aklanı başına alır, yoksa işimiz zor ve her geçen gün durum kötüye gidiyor.
Bir sözüm de Beşiktaş taraftarına, bu eylemde çok güzel bir sınav vermiştir. Böylesine önemli günlerin ta göbeğin de Beşiktaş yönetiminin de bir tören düzenlemesi ve İnönü stadını yıkar görünüm vermesi bence çok anlamsızdı. Seçim var diye bu acil olarak yapıldıysa yazıklar olsun!… Millet nelerle uğraşıyor, bunlar neyle!..