M. TOPAL: NİSBETİYE MAHALLESİ SORUNLARI

NİSBETİYE Mahallesi sakinleri yaptığımız araştırma ve anketlerde isteklerini bizimle paylaştı. Balmumcu Mahallesi sakinleri, mahallelerinde trafik sorunu yaşandığına dikkat çekti ve bozulan yolların yapılmasının iyi olduğunu yapılan bu çalışmaların yararlı olacağına dikkat çektiler.
Nisbetiye Mahallesi sakinleri, alışveriş merkezleri ve işyerleri ile donatılmış mahallelerinde yaşanan trafik çilesinin bitmesini isterken, özellikle Ahmet Adnan Saygun Caddesi üzerinde otobüs beklemenin sıkıntı yarattığını dile getiriyorlar. Vatandaşlar kimi işyerleri önünde yapılan parklanmalrın trafiği alt üst ettiğini, araçların uzun süre park edilip çekilmediğini, elektrik kesintilerinin tehlike arz ettiğini dile getiriyorlar. Beşiktaş kentlisinin yanı sıra Beşiktaş’ta çalışan vatandaşlarda kentin imkanlarından faydalanmaları gerektiğini dile getiriyorlar.

TRAFİK HEP AYNI: “İçecek satan bir dükkanın önüne yapılan parklanmalar trafiği alt üst ediyor. Yollara gelişi güzel bırakılan araçlar görüşü kapatıyor. Park edilen araçlar uzun süre yerinden alınmıyor. Ayrıca ani elektrik kesintileri tehlikeli durum arz ediyor. Recep Kırım.

DÖNÜŞÜM NASIL OLACAK?: “Bu günlerde birbirimize en çok sorduğumuz sorulardan bir tanesi kentsel dönüşümün nasıl olacağı ile ilgili. Kentsel dönüşüm nasıl olacak insanlar mağdur olacak mı. Hayatımıza neler katacak bunları konuşuyoruz.” Kadir Ünlü.
OTOPARK GEREK: “Bence mahalleye acilen bir otopark gerek. Alışveriş merkezleri yapılırken trafik sıkıntısı ve ulaşım durumu da göz önüne alınmalıydı. Şimdi bu yapı mahalleyi kaldırmıyor. Mahalleye yeniden bir düzenleme yapılması gerekiyor.” Coşkun İlgün.
ASFALTLAMA GEREK: “Mahallemizin yolları acilen yenilenmeliydi ve asfaltlama isteyen yollarımız vardı. İşyerleri ile donatılmış bir mahalleye bu görüntü yakışmıyordu. Bu konu ile ilgili bir gelişme yaşandı ve yollarımızın büyük ber kısmı asfaltlandı.” Bayram İlgün.
MAHALLEMİZ GÜZELLEŞMELİ: “Mahallemiz güzel bir mahalle ama çevreye daha fazla önem verilmeli. Mesela daha fazla ağaçlandırmma ile daha güzel bir görünüm kazanabiliriz. Mahallemizin güzelleşmesi dileğimizdir.” Erhan Delen.
SORUNLARA RAĞMEN İYİ: “Nisbetiye’de olmayı seviyorum. Mahallemiz gündemden düşmeyen bir mahalle. Alışveriş merkezleri buraya yakın, mahallemizde bir çok sosyal imkana da olanak var. Bence insanlar buranın kıymetini bilmeli, sahip çıkmalı” H. Aktürk.
SOSYALLEŞMELİ: “Nisbetiye önemli bir yer ve böyle bir yerde sosyal imkanların daha fazla olması gerekiyor. Keşke mahallemizde sosyal faaliyetlerin olduğu mekanlar çok olsaydı ve herkes katkı sağlayabilseydi…” Arif Ergüder.
HAVUZ YAPILSIN: “Mahallemizin sportif faaliyetlere ihtiyacı var. Mahalleme kapalı yüzme havuzu yapılmasını isterdim. Tüm halkımız bu hizmetten faydalanırsa daha sağlıklı günler yaşardık.” Yener Özuğurlu.