KENT: Beşiktaş Belediyesi projeleriyle fuarda!..

Beşiktaş Belediyesi 2 Haziran 2013 tarihine kadar devam edecek olan CNR EXPO Fuar Merkezi’nde gerçekleşen “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”nda… Sosyal demokrat belediyeciliğin hizmet ve proje anlayışını tüm yönleriyle tanıtan buluşmaya, Türkiye’nin dört bir yanından 61 belediye katılıyor.

Beşiktaş Belediyesi’nin 19 projesi fuarda!

Beşiktaş Belediyesi de sağlık, eğitim, kültür-sanat alanında geliştirdiği projelerini fuarda tanıtıyor. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Sosyal Alarm Projesi” bu fuarda görücüye çıkıyor. Beşiktaş’taki 75+ nüfusun faydalanacağı proje sayesinde tek tuşla ambülans, hemşire, doktor gibi sağlık hizmetlerine erişim sağlanıyor. Tek tuşla polise veya itfaiyeye ulaşılabilecek. Sosyal Alarm Projesi’nin yanı sıra Meyve Bahçesi, Doğada Yaşam Kampı, 4. Levent Mozaiklerini Koruma Projesi, Engelli Koordinasyon Merkezi gibi yenilikçi projelerin de tanıtımı yapılmış oluyor.

Türkiye’nin dört bir yanından sosyal demokrat belediyeler, bir ilki gerçekleştirerek bir araya geliyor. “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”; eğlendirici ve bilgilendirici pek çok aktiviteyle sosyal demokrat belediyeciliğin hizmet anlayışı ve vizyonunu tanıtmayı amaçlıyor. “Sosyal Demokrat Belediyeler Hizmet ve Proje Tanıtım Günleri”nde; vatandaşlar ücretsiz konser ve şenliklere katılma, ücretsiz sağlık hizmetleri ve doğal gıdalarla tanışma fırsatı bulmuş oluyor.

“Kentine Güvenen Kentler”

Buluşmada sadece bu seçim döneminde yapılan hizmet ve projeler değil; sosyal demokrat belediyeciliğin geçmişte başardığı ilkler ve geleceğe aktardığı vizyon da görücüye çıkıyor. Sosyal demokrat belediyeler, kentsel gelişim, çevre, sağlık, sosyal hizmetler, spor, çocuk ve gençlik, kültür-sanat-tarih ve e-belediye hizmetleri olmak üzere 8 ana başlıkta, geçmişte yapılan çalışmaların yanı sıra, geleceğe yönelik projelerini de katılımcılarla paylaşıyorlar.

“Muhteşem Projeler” ilk kez tanıtılıyor

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla geliştirilen “Muhteşem Projeler”in ilk defa tanıtıldığı “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”nda; tüm belediye hizmetlerine dair uygulamalı sunumlar yapıldı, katılımcıların gerçeğe çok yakın bir kent simülasyonu içinde sosyal demokrat belediyeciliği yaşaması sağlandı.