KENT: KONSOLOS EŞİNE HAPİS İSTEMİ

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Reşat Uğur Soysal tarafından hazırlanan iddianamede 5 Şubat 2013’te şüpheli Andrea Walz Köppel’in dikkat ve özenini etkileyecek derecede alkol aldıktan sonra saat 14.43 sıralarında kullandığı 34 CC 1737 plakalı cip ile Arnavutköy’e doğru gittiği, bu sırada şikayetçi Doğan Durmuş İnal’ın kullandığı motosikletle aynı istikamette, sol şeritte arkasında mağdur Filiz İnal’la devam ettiği ifade edildi. İddianamede şüpheli Andrea Walz Köppel’in önünde gitmekte olan Doğan Durmuş İnal’ın kullandığı motosiklete aldığı alkolün etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybederek arkadan çarptığı belirtildi.

OLAY SIRASINDA ALKOLLÜYMÜŞ

Motosikletin yaklaşık 17 metre sağa doğru sürüklendiği, motosikletten düşen mağdur Filiz İnal’ın hayati tehlike geçirecek ve uzuvlarından birinin fonksiyonunu kaybedecek derecede yaralandığı anlatılan iddianamede, şüpheliden 5 saat sonra alınan alkol raporuna göre şüphelinin olay sırasında 0,59-0,84 promil arasında alkollü olduğunun tespit edildiği ve olay anına ilişkin kamera kayıtlarına ulaşıldığı ifade edildi.

4,5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Savcı, şüpheli Andrea Walz Köppel hakkında “bilinçli taksirle yaralama” suçundan 1 yıl 1 aydan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Köppel önümüzdeki günlerde Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

KONSOLOS ÇARPTI BEBEKTE KAZA