KENT: BÜYÜKBALKAN’DAN İSTİFA

Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Büyükbalkan mal varlığıyla ilgili tartışmaların ardından istifa etti iddiaları gündem oluşturdu. Beşiktaş Belediyesi’nde 9 yıldır başkan yardımcılığı görevini yürüten Uğur Büyükbalkan, görevinden istifa etti. Bu kararın arkasında yatan neden ise Beşiktaş CHP İlçe Yönetimi’nde yapılan toplantıda yaşananlar olduğu söyleniyor. Vatan Gazetesi’nin haberine göre CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, Aykut Erdoğdu, Muharrem Işık’ın da katıldığı 5 Nisan’daki toplantıda, Büyükbalkan ile ilgili iddialar gündeme getirildi. Beşiktaş CHP üyesi ve eski Beşiktaş Belediyesi Zabıta Müdürü Asım Kantoğlu, Büyükbalkan’ın ve ailesinin 2005-2012 arasında 8 gayrikenmul sahibi olduğunu ve bunların değerinin milyon liraları bulduğunu iddia etti.

İki tapu gösterdi

Kantoğlu Büyükbalkan’a ait olduğunu iddia ettiği iki tapu gösterdi. Tapulardan birinin Sarıyer’de Sanatçılar Sitesi’nde 3 katlı bir villa olduğunu belirtirken diğer tapunun ise Maslak Megakent’te 275 metrekarelik bir daireye ait olduğunu iddia etti. Bu iddiaların ardından Büyükbalkan’ın görevinden istifa etti.

Ancak Büyükbalkan VATAN’a sağlık sebepleri yüzünden istifa ettiğini söyledi: “2004’te kalp krizi geçirdim ve 7 stend takıldı. Yaşanan bu son olay da canımı çok sıktı, istifa kararı aldım. Evet mal varlığım var. Ancak listede söylenen Sanatçılar Sitesi‘nde villam ya da Beyoğlu’nda hanım yok.”

‘Vardı sattı’

Kantoğlu ise iddialarının belgesinin olduğunu söyledi: “Beyoğlu’nda oğlunun üzerine 4 katlı bina var. Sanatçılar sitesindeki 3 katlı villası vardı ve 2012’de sattı. Bu parayla da oğluna ABD’de ev aldı. Ayrıca Etiler’de eşi üzerine bir dairesi de var.”