KENT: YENİ PROJELER ÜRETİYORLAR

Bazı projeler hayata geçirilmeye başlandığı andan itibaren konuşulur ve gündemde kalır. Evde Bakıcı Yetiştirme Projesi de bunlardan bir tanesiydi. Taleplere göre şekillenen projeler kapsamında yeni fikirler de Beşiktaş Belediyesi’nde açıklanıyor. Beşiktaş Belediyesi tamamladığı projeleri resmi internet sitesinde Beşiktaş kentlisi ile paylaşıyor. Bunlardan bir tanesi, Evde Bakıcı Yetiştirme Projesiydi. Proje ile ilgili detaylar şöyle sıralanıyordu:
“0 – 6 Yaş Evde Çocuk Bakım ve Eğitim Elemanı Yetiştirme Programının amacı, öncelikle Beşiktaş İlçesi’nde yaşayan işsiz lise mezunu genç kız ve ev kadınlarını eğiterek meslek edindirmek ve evde çocuk bakımı ve eğitimi alanındaki mevcut nitelikli personel açığına cevap vermektir.
Toplumda kadınların aktif işgücü piyasasına katılımını sağlamak, işsiz genç kız ve ev kadınlarına yeni bir istihdam olanağı yaratmak amacıyla planlanan 0 – 6 Yaş Evde Çocuk Bakım ve Eğitim Elemanı Yetiştirme Programı Projesi, Beşiktaş Belediyesi’nin liderliği ve Eğitim Bilimcileri Derneği’nin ortaklığıyla uygulanmaktadır.29 Aralık 2004’te ile imzalanan kontrat doğrultusunda faaliyet gösteren proje, Aktif İşgücü Programı kapsamında toplam 6 aydır uygulanmaktadır. Projenin toplam bütçesi 172.569,60 Euro’dur. Toplam bütçenin 154.950,2 Euro’luk bölümü Merkezi Finans ve İhale Birimi kanalı ile Avrupa Komisyonu tarafından karşılanmaktadır. Toplam bütçenin geri kalan %10,21’lik bölümü ise Beşiktaş Belediyesi tarafından karşılanmaktadır.