İSMAİL BAŞTUĞ: “HERKESİN YOLU AÇIK OLSUN!..”

Beşiktaş 110 yaşında ya, biraz nostalji yapalım. Bu tarih bizim için de önemli çünkü… Biz Beşiktaş Gazetesi’ni çıkarırken 19.03.1999 yılında imtiyaz almıştık. İnanın bilerek değil, tamamen tesadüf… Ve 1 Nisan 2000 yılında ilk sayı çıktı. Özetlersek, BJK ile aynı isim ve aynı doğum tarihine sahibiz. BJK 110 yaşında, Beşiktaş Gazetesi 13 yaşında… Semtte konvoy vardı o gün, gece de müthiş bir kutlama… Hiç birine gitmedim, çünkü davet edilmedim!.. Edilmedik!..
Evet!..Yanlış duymadınız bırakın bir telefonu, faks veya elektronik posta bile gelmedi…
Beşiktaş Gazetesi çıktığında Onursal Başkan görevdeydi. Süleyman Seba, Serdar Bilgili, Yıldırım Demirören ve Fikret Orman!..
Serdar Bilgili ile 100. yılı yaşadık. Demirören göreve geldiğinde her etkinliğe davet edildik. Katkı sağladık. On binlerce gazete koyduk, her maçta stada, ücretsiz… Bazı yanlışlıklar üzerine, eleştirmeye başlayana kadar sürdü bu durum…Yani sonrasında unutulduk!.. Şimdi bunlara girmeyeyim… Ama o zaman bir yazı yazdım ve Demirören’in hiçbir toplantısına gitmeyeceğimi deklare ettim.
Ama haberleri hep birinci sayfada yer aldı, bu sayıda da olduğu gibi!..
Fikret Orman’la seçim öncesi Radyo Beşiktaş’ta konuştuk, ilk tebrik edenlerdenim. Sağ olsun geri dönüp, teşekkür etti mesajla da olsa!.. Son birkaç yazımı, yoksa başka bir şeyler mi bilemem ama 110. Yıl’da bu yönetim de unuttu bizi. Canları sağ olsun, iyi şeyler yaptığında alkış, yanlışlarda eleştiri yine olacaktır.
30 yılı aştı, Hürriyet, Günaydın, Sabah, Milliyet, Radyospor, Beşiktaş Gazetesi… Gazetecilik dışında hiç işim olmamıştır kurum ve kuruluşlarla, hele hele BJK ile… Ondan olacak, içim rahat, vicdanım rahat ama kırıldım ne yalan söyleyeyim. Camiadan çok kişi aradı, mesaj attı, ama gitmedim…
Demirören için yazdığım aynı yazıyı bu yönetim için tekrar ediyorum: “Artık sizin de hiçbir toplantı ve etkinliğinize katılmam.” Bundan böyle zahmet edip hatırlamanıza gerek yok yani!..
Bir dostum zamanında, “Yerel gazete olduğundandır” demişti” hiç unutmam…
“Beşiktaş” yerelse mesele yok. Milyonların takip ettiği bir mecraya bu gözle bakılıyorsa sorun bende değil. Bu sığ düşünceye sahip kişiler ve kurumların ben zaten vizyonlarının da misyonlarının da olduğuna inanmıyorum. Başarılı olacaklarına da ihtimal vermiyorum.
Ayrıca görünen köy de kılavuz istemiyor…
Özetle;
Biz Beşiktaş Gazetesi’nin 13. yaşını buruk kutladık, Beşiktaş’ın 110. yılını ise coşkuyla…
Müthiş bir konvoy vardı, Beşiktaş adlı yerel semtte… En başta da yerel yöneticimiz İsmail Ünal…Yanında da Beşiktaş’ın Yeni Başkanı Fikret Orman… İşte bu görüntüyü yıllardır bekliyordum. Üst düzey bir yerel yönetici ile BJK Başkanı kol kola… Onlar adına sevindim. Doğru olan bu çünkü… Ayrıca samimi olan da…
Hürriyet’ten mesai arkadaşım rahmetli Kazım Kanat’ın deyimiyle “Son Söz”:
13 yıl önce ilk gazete çıktığında Beşiktaş Kulübü Başkanı Süleyman Seba fotoğrafını evden getirmişti bizzat bizim için…”Yakışıklı çıkayım” diye espri yaparak… “Beşiktaş” adı geçen her şeye ve öncelikle önem verirdi. Halen de öyle…
Samimi, çıkarsız, art niyetsiz, güvenilir…
Onun için de büyük başkan oldu, gönüllerde taht kurdu.
1982 yılından bu yana Beşiktaş’ı takip ediyorum, sürekli öğreniyorum!..
“Beşiktaş’lı duruşu” öyle palavra bir laftan ibaret değil zira…
Nice yıllara Beşiktaş. Camianın tüm fertlerine kutlu olsun yeni yaşın.