KENT: CHP’DE DAYANIŞMA GECESİ

Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaş İlçe Başkanlığı Gayrettepe’de bulunan Sürmeli Hotel’de bir dayanışma yemeği düzenledi. CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği dayanışma gecesine ilgi oldukça yoğundu. Geceye; CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve ev sahibi olarak CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik, partililer ve muhtarlarda katılım sağladı.

BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Dayanışma Gescesi’nde bir konuşma yapan ve CHP örgütüne büyük görevlerin düştüğünü söyleyen Uğur Gedik, “Ülke olarak olağanüstü günlerden geçiyoruz, olağanüstü gelişmeler yaşıyoruz, halkımız endişeli, geleceğe kuşkuyla bakıyor, yurttaşlarımız ekonomik sıkıntıların yaninda, siyasi gerginlik ortamı da yaşamakta. Ülkemiz uluslar arası güçlerin ekonomİk ve siyasi kıskacı altına sokulmaya çalışılıyor, İş başındaki hükümet her türlü ulusal değerlerimizi ayaklar altına almakla meşgul. İşte bu şartlar altında kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan CHP’mize ve CHP örgütüne büyük görevler düşmektedir” dedi.

TARİHE GEÇMELİYİZ
CHP’nin tarihe geçmesi gerektiğini söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Bu seçimler bizim için kader seçimi. Adaylık sürecinde örgütün sesini dinlememiz lazım. Bu örgüt iyi motive edilirse 89 havasını tekrar yaratır. Önümüzdeki süreçte o akrabamız, hemşehrimiz anlayışını bırakıp liyakata sahip, İstanbul’u aldıktan sonrada yönetebileceğine herkesin ikna olduğu kadroları iktidara getireceğiz. Partizanlık değil hizmet üzerinden giden bir anlayışla 89 yılında yaptığımız hatalardan ders çıkaracağız. Eğer bunu yaparsak bu mücadelenin içinde emek veren herkes tarihe geçer. Benim Belediye Başkanı olmaya değil tarihe geçmeye inancım var” dedi.

BU ANLAYIŞ 2014’Ü ALIR
Ortaköy’de Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yıkıma karşı CHP’li meclis üyelerinin esnafın yanında olduğunu söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, “Bugün o kadar çokuz ki bu anlayış 2014’ü alacak anlayıştır. 2014’ü alırsak İstanbul’u yöneten Türkiye’yi yönetir. Sevgili CHP’liler. Bugün üzüntülü bir günden daha hoş ve görkemli bir güne geldik. Büyükşehir’de ki meclis üyesi arkadaşlarımızın Ortaköy’de ki mücadelesi yıkılan 30 yıllık esnaflara karşı saldırılara karşı duruşlarını alkışlıyorum. Biliyorum ki burası Beşiktaş, biliyorum ki burada farklı zaferler yaşanır. Omuz omuzada İstanbul’u alırız. Sevgiyle kalın.” dedi.

BİRLİKTE KENETLENDİLER
Ardından sırasıyla CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil bir konuşma yaptılar. Birlik ve beraberliğin altının çizildiği konuşmalar sık sık partililer tarafından alkışlarla kesildi. Geceye İstanbul’un diğer ilçelerinden de katılım sağlandı. Partililerin yanısıra muhtarlarda geceye ilgi gösterenler arasında yer aldılar.