MAVİ YEŞİL AKATLARDA

Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde farklı bir sergi sanatseverler ile buluştu. Yusuf Alikan’ın Resim Sergisi Akatlar Kültür Merkezi’inde sanatseverleri bir araya getirdi.
Sporcu kimliği ile de tanınan eski Boksör Yusuf Alikan, 17 Mart Pazar günü ‘Mavi Yeşil’ isimli sergisini sanatseverlerle buluşturdu. ‘Mavi Yeşil’ ismini verdiği sergisinde ressam Alikan, doğanın tüm güzelliklerini her geçen gün artan betonlaşmaya inat isyan eden doğa güzelliklerini çizerek anlatmaya çalıştı. Sanat ve siyaset dünyasından birçok önemli ismin katıldığı açılışta Alikan’ın resimleri büyük ilgi gördü. Akatlar Kültür Merkezi’nde 41 resmi ile sanatseverlerin karşısına çıkan Alikan büyük beğeni topladı.
Çeşitli sergilerde resimlerini sanatseverlerle buluşturan Alikan’ın özgeçmişi ise şöyle: “1953 yılında doğan Yusuf Alikan İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi’nde İşletme okudu. Resim çalışmaları okul yıllarında başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin bünyesinde 2001-2003 yılları arasında açılan eğitimlerde resim çalışmalarını sürdürdü. Doğaya olan ilgisini resimlerine yansıttı.”