SPOR: BJK VE DOĞUŞ EL ELE VERDİ

Başkan Fikret Orman, IMG Doğuş ile siyah beyazlı kulüp arasındaki stat konusundaki iş birliği hakkında medya mensuplarına açıklama yaptı. İşte başkan Fikret Orman’ın yaptığı açıklamalardan bazı satırbaşları; “Değerli basın mensupları, bugün Beşiktaş açısından önemli bir gün, ortaya koyduğumuz strateji ile ilgili Beşiktaş uzman kişilerle çalışmaya devam ediyor. Hem stadımızla hem de marketing ile alakalı çok önemli bir anlaşmaya imza atıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Herkes anlaşmayı stat ile ilgili zannediyor ancak yapılan anlaşma Beşiktaş’ın bütün alanları kapsamaktır. Bütün pazarlama faaliyetlerimizi beraber götüreceğiz. Anlaşmamız 10 sene sürelidir. Beşiktaş camiasına ve tüm birimlerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Beşiktaş, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada yeni İnönü Stadı projesi ile ilgili Doğuş Grubu ile yapılan anlaşmanın detaylarını paylaştı.

İşte anlaşmanın maddeleri konusunda yapılan açıklama:

Şirketimiz ile IMG Doğuş Spor Moda Ve Medya Hizmetleri Ve Ticareti Anonim Şirketi (IMG Doğuş), arasında;

(i) Stadyum’a ilişkin isimlendirme haklarının;
(ii) Stadyum’a ait tribünlere ve bölümlere ilişkin isimlendirme haklarının;
(iii) Stadyum içerisinde ve dışarısında olan hakiki, elektronik veya başka türde her türlü reklam ve sponsorluk haklarının;
(iv) Stadyum’da Ürün veya Hizmet Sağlayıcıları’na (Madde 1.1(q)’da tanımlanmıştır) verilen tüm hakların;
(v) Şirketimize ilişkin forma sponsorlukları dahil her türlü reklam ve sponsorluk haklarının
(vi) Sporculara ilişkin haklar hariç medya haklarının,
satışına ilişkin olarak sözleşme imzalanacaktır.

“Kontrat Yılı” Sözleşme’nin imzalandığı tarihte başlayıp 31 Aralık 2013 tarihinde sona eren ilk Kontrat Yılı hariç, ikinci kontrat yılı 1 Ocak 2014 – 31 Aralık 2014 tarihleri olmak üzere toplam 10 kontrat yılından oluşmaktadır;

Şirketimiz, her kontrat yılı sonunda hesaplanacak Toplam Hak Gelirleri (aşağıda tanımlanmıştır) miktarına göre IMG Doğuş’a işbu Sözleşme altında verilen hizmetler karşılığında her yıl toplam bir bedel ödeyecektir. Her bir kontrat yılına ilişkin bedel, ilgili kontrat yılının son iş günü itibariyle ödenecektir. Bu bedel, hiçbir koşulda herhangi bir kontrat yılı’nda toplam Euro 1.000.000 altına düşmeyecek ve toplam Euro 2.000.000 üstüne çıkmayacaktır.