BAŞBAKAN’DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR

Başbakan Erdoğan AK Parti İl Danışma Meclisi’nde konuşuyor. İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;
Biz başı öne eğilecek millet değiliz. Biz iradesi teslim alınacak, özgürlüğüne ipotek konulacak, istikameti başları tarafından belirlenecek millet değiliz.
Hiçbir örgütün irademize yön vermesine, bize ahkam kesmesine izin vermeyiz. Türkiye büyük devlettir.

Türkiye’yi asla tek taraflı etki altına alınacak, yönlendirilecek üst perdeden hizaya çekilecek ülke olarak kimse görmesinç Biz alçak gönüllüyüz ama alçaklık kompleksi ile hareket etmeyiz.

ABD BÜYÜKELÇİSİNE CEVAP: TÜRKİYE KİMSENİN ŞAMAR OĞLANI DEĞİLDİR

Sabrımız, tahammülümüz, yumuşak başlılığımız kimse tarafından farklı anlaşılmasın. Türkiye kimsenin şamar oğlanı değildir. Türkiye kimsenin üzerinde operasyona ameliyata yöneliceği ülke değildir. Türkiye içişlerine karışılacak dışarıdan yasama, yürütme, yargı sistemine burun sokulacak ülke değildir.

AB’YE ÜYELİK SÜRECİ

Türkiye dış politikada kendine istikamet çizilecek ülke değildir. Biz batıya doğru akan istikabal içinde kalıba sokulacak, bir çocuk gibi avutulacak ülke değiliz.

Sözlerimi istikamet değişimi olarak algılayanlar varsa yanılgının içindedirler. Nasıl ki aziz milletimizin belirlediği istikamette yürüdüysek bundan sonra da milletin gösteridği istikamette yürüyeceğiz. Bizim oyalanmaya tahammülümüz yoktur. Biz sudan bahanelerle komik herekçelerle kapıda bekletilecek ülke değiliz.

54 yıldır Türkiye oyalanıyor. Çıkıyorlar bize kritrleri yerine getirmiyorsunuz diyor. Kriterleri karşılamadığı halde birçok ülkeyi üye yapıyorsunuz. Ama iş Türkiye’ye gelince bu kriterleri öne sürüyorsunuz.